Közeleg a fesztiválszezon

2024.03.01. 09:22

Új helyszínt avatnak a SopronFesten idén - Mutatjuk a részleteket

A SopronFest új helyszínnel várja a picit progresszívebb zenei műfajok kedvelőit, ugyanis idén érkezik a Telekom Secret Garden.

Kisalföld.hu

Tavaly nagy sikert aratott az első SopronFest. Fotó: Kisalföld-archívum

Fotó: Csigo Gergely

Tíz hét múlva másodszor is elindul a SopronFest, melynek keretében május 12. és 19. között a város számos helyszínén rengeteg koncert, kiállítások, irodalmi és gyerekműsorok, gasztronómiai programok, különleges mozivetítések, valamint az ország kedvenc podcasterei várják majd a látogatókat. Sőt, a fesztivál kiemelt zenei napjainak helyet adó Lővérek idén egy nem akármilyen új helyszínnel is várja a picit progresszívebb zenei műfajok kedvelőit; 2024-ben érkezik a Telekom Secret Garden.

Egy hely, azoknak, akik szeretnek elbújni a forgatag elől, és imádják a hajnalig tartó bulikat, ebben rejlik a Telekom Secret Garden vonzereje. Az egykor lőtérnek szolgáló romos falakra, hatalmas fák vetnek árnyékot, ezek lombjaira pedig kortárs fényművészek álmodtak varázslatos vizuált. Egy igazi rejtekhely, ahol nap közben kikapcsol a természet zöldje, este pedig felpörget a fények izgalmas játéka. Így lehetne leírni a Telekom Secret Gardent.

Idén az 1500 férőhelyes Secret Garden ad otthont a legizgalmasabb hip-hop illetve elektronikus zenei előadóknak. Itt lép majd fel a itthoni trap életet meghatározó OTL kollektíva, a szemtelenül fiatal, de annál tehetségesebb Pogány Induló, illetve az utóbbi évek legnagyobb elektronikus zenei durranása, az Analog Balaton. A kapunyitástól, zárásig tartó bulik felelőse a soproni bázisú Secret Fusion, akik elengedhetetlen részei a soproni és nyugat-magyarországi elektronikus zenei életnek. Sőt, nemzetközi vonalon érkezik még a brit drum and bass duó, a Sigma, akik az idén 25 éves Bladerunnaz kollektíva SopronFest estéjének kiemelt vendégei és a bécsi downtempo alapköveit lerakó Kruder & Dorfmeister.

- A Telekom tavaly egy saját fesztiválsorozattal jelentkezett a szezonban: országszerte különleges helyszíneken, különleges és izgalmas programokkal rukkoltunk elő. Ehhez remekül illeszkedik nemcsak a SopronFest, amely keretében a Telekom PodcastFest az egész várost “belakja” majd jobbnál jobb beszélgetésekkel, de a fesztivál új helyszíne, a Telekom Secret Garden is. Számunkra fontos a minőség és fontos az is, hogy a vendégek különleges élményeket vigyenek haza magukkal. A SopronFest és a közös helyszínünk nyitástól-zárásig a napszakokhoz remekül illeszkedő programokkal és vizualitással várja a fesztiválozókat - mondja Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában