A Kispál és a Borz családias koncerttel tér vissza

2024.01.26. 15:13

Nulladik nappal kezdődik a SopronFest

A SopronFest szervezői tegnap bejelentették, hogy nulladik nappal indul a fesztivál. A helyszín a Tűztorony tövében lesz. Május 16-án több generáció kedvenc zenekara, a Kispál és a Borz ad koncertet, akiket a legendás bulisorozat, a NECC Party követ.

Papp Fanni

A fesztiválok közül csak a 2024-es SopronFesten lép fel a Kispál és a Borz. A Tűztorony lábánál lesz a koncert.

  • Sopron és Kispálék neve kétségkívül összeforrt. A csapat igazán aktív időszakában rendszeresen lépett fel a város klubjaiban, főszerepet kaptak a VOLT Fesztiválon, a 2010-es búcsúturné egyik állomása pedig ugyancsak a hűség városa volt.
  • Lovasiék úgy döntöttek, 2024-ben néhány koncert erejéig újra színpadra állnak, ezek között az egyetlen fesztivál a SopronFest, amelynek nulladik napján, a Fő téren szólalnak meg generációkon átívelő karrierjük klasszikusai.
  • A családias koncertre kétezer vendéget vár a Kispál és a Borz.

A csapat számára fontos, hogy ezúttal „családias méretű” koncerten vehessenek részt azok, akik újra velük szeretnék énekelni a slágereiket, ezért mindössze kétezer vendéget várnak a SopronFest-es előadásukra. Erre az alkalomra különleges felállással készülnek: Lovasi András (ének, basszusgitár), Kispál András (gitár), Dióssy D. Ákos (billentyű), Bajkai Ferenc (dob), Babcsán Bence (fúvósok), G. Szabó Hunor (dob, gitár) szerepel a csapatban.

A nulladik napi program további különlegessége, hogy Lovasiék koncertje után az országszerte klubok és fesztiválok küzdőtereit megtöltő Necc Party várja a közönséget a kivilágított Tűztorony tövében. A belépőjegyek február 1-jétől vásárolhatók meg a SopronFest honlapján. Azok a fesztiválozók, akik bérletet váltottak, kedvezményes áron juthatnak hozzá a kiegészítő jegyekhez.

A SopronFest szervezői május 12-től egész héten programokkal készülnek a város Fő terén, közülük eddig Demjén Ferenc május 12-i koncertje, a Kraak & Smaak, a Csík zenekar, valamint a Be Massive Horizon részvétele publikus. Ezek a rendezvények belépő nélkül látogathatók.

A fesztiválok közül csak a 2024-es SopronFesten lép fel a Kispál és a Borz. A Tűztorony lábánál lesz a koncert.

A második fesztivál

A SopronFest 2024-ben második alkalommal várja közönségét városszerte, 10 napon át. Fő koncerthelyszíne május 17–18–19-én a Lőverek – az év első felében kizárólag itt lép színpadra Azahriah, de itt lesz mások mellett Alle Farben, Majka, Dzsúdló, a Tankcsapda, a ValMar, a ByeAlex és a Slepp, Rúzsa Magdi, a Bagossy Brothers Company, Beton.Hofi, a Follow the Flow, a Kowalsky meg a Vega és több ­olyan „nagy név”, akiket csak később jelenthetnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában