Jóakarat hídja - Olvasóink segítségével kapott még reményt az életre az iváni asszony

Végső elkeseredésében fordult a Jóakarat hídjához az iváni Polgár Jánosné, akiről az orvosai is lemondtak a súlyos egészségügyi állapota miatt. Az asszony, akinek élni akarása példaértékű, most mégis reményt kapott a gyógyulásra a Kisalföld olvasóinak köszönhetően.

Papp Fanni

Polgár Jánosnét az unokái motiválják az életben maradásért.

Fotó: Máthé Daniella

Polgár Jánosnénak nyolc éve romlott le súlyosan az állapota, ez idő alatt megannyiszor megharcolt az életéért. Mint elmondta, az évek során három alkalommal vált mozgásképtelenné, komplikációk léptek fel, ami miatt hónapokat töltött kórházban és már az orvosai is lemondtak róla. Ő mégis tovább küzd, hogy felépüljön a betegségéből. A gyógyulásában a Jóakarat hídján keresztül az olvasóink nyújtottak számára támogatást. 

– Rendszeres kezelésre szorulok, hogy fenntartsák az orvosok az állapotomat. Heti több alkalommal járok Sopronba kezelésre, ami nagyon megvisel, de még élni szeretnék. Vesetranszplantációra lenne szükségem, azonban a közelmúltban fellépett egy súlyos komplikáció, ami miatt levettek a várólistáról. Mindezek mellett a hormonális változások és a gyógyszerek miatt elkezdtem hízni, ami nem tesz jót az állapotomnak – kezdett bele Polgár Jánosné, aki otthonában fogadta a Kisalföld munkatársát. Miközben betegségéről beszél, az unokái képeit mutatta meg, akik a hétköznapokban motiválják. 

– Két gyermekem van, akik összesen kilenc unokával ajándékoztak meg. Közülük nyolc fiú, és a legkisebb, aki nemrég született, kislány lett. Ők azok, akik motiválnak, hogy tovább küzdjek az életben maradásért. Nélkülük már biztosan feladtam volna a harcot, de most esélyt kapva még jobban küzdeni fogok, hogy láthassam őket felnőni – tekintett a jövőbe az asszony. 
Végső reményként Polgár Jánosnénak az orvosa egy injekciókúrát javasolt, ami segíthet számára a fogyásban. Amennyiben sikerül elérnie egy optimális testsúlyt, újra felkerülhet a donorlistára. 
– A stressz és a bűntudat miatt nem tudok enni, de még így sem sikerül a súlyomból leadni. Az orvosok, akik szerint legalább tíz kilót kellene fogynom, egy utolsó lehetőségként ajánlották fel a kúrát, amit nem támogat a társadalombiztosítás, így azt magamnak kellene kifizetnem, de sajnos nem futja rá. Hathetes kúráról lenne szó, ami nagyságrendileg háromszázezer forintba kerül – mondta el. 

Segíthet Ön is!

A Jóakarat hídja olvasóinkat köti össze a rászorulókkal, az Önök adományaiból segíti őket. Ha bármekkora összeggel hozzá szeretne járulni a támogatásokhoz, azt a Lapcom Média Alapítvány 12096705-01312657-00100008 számlájára utalással megteheti. A Lapcom Média Alapítvány segítségét levélben vagy e-mailben kérhetik a rászorulók és az őket ajánlók. A postacímünk: 9021 Győr, Újlak utca 4/A. E-mail-cím: [email protected]

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában