EzTörténtKisalföld

2023.09.20. 21:31

Erről írtunk 20 éve - Róka látogatott a soproni udvarba

Kisalföld.hu

50 éve – Gabonatanácskozás

A győri Technika Házában a megyei tanács és a termelőszövetkezetek kisalföldi területi szövetsége közös gabonatermesztési tanácskozást rendezett. Horváth Imre, a megyei tanács elnökhelyettese elmondta: megyénkben már rendszeressé és hagyományossá vált, hogy az őszi vetési munkák kezdetén értékelik a mezőgazdasági üzemek kenyér- és takarmánygabona-termelését.

30 éve – Vezetik a gázt

Befejezéséhez közeledik Vitnyéden a gázvezeték építése. A lakosok gázépítő közösséget hoztak létre, így 3–5 éves lejáratú, 4–5 százalék kamatú kölcsön lehetőségéhez jutottak, amely 60 ezer forint lakóegységenként. A mozgáskorlátozottak 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaptak az önkormányzatól.

20 éve – Róka az udvaron

Sopronban a rókák az erdők melletti családi házakba is bekukkantanak. Sipos Anikó arról beszélt, hogy a Récényi úton gyakran látnak rókát, legutóbb az ajtó előtti lábtörlőn napozott békésen. Értesítették a gyepmestert, aki nem tudta befogni, de megállapította, hogy nem veszett.

Fotóillusztráció: Pixabay

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában