Honvédelmi tábor

2023.07.18. 18:50

Gyermekzsivaj a győri laktanyában

Újra gyermekkacajtól volt hangos a Pálffy Miklós laktanya. Véget ért a honvédelmi harcos tábor második turnusa az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezrednél.

Simon Roberta

Fotó: Miklós Máté főtörzsőrmester

- Csillogó tekintetű „gyereksereg” érkezett az ezred kapujához ismét múlt héten, akik akkor még nem is tudták mennyi izgalom vár rájuk. A gyors regisztrációt követően a fiatalok már a frissen megkapott formaruhájukban húzhatták fel a tábor zászlaját és útjára indult a kaland és móka, de katonásan - fogalmazott Miklós Máté főtörzsőrmester.

A táborban töltött öt nap alatt a fiatalok elsajátíthattak különböző katonai jártasságokat, mint a térképészeti ismeretek, az álcázás alapjai, de kipróbálhatták magukat airsoft lövészetben, íjászatban és egy csapatösszekovácsoló ügyességi versenyben is. A testmozgás is kiemelt szerepet kapott a hét folyamán, hiszen minden reggel tornával indították a napot a fiatalok, de nem maradhatott el a közelharc foglalkozás sem. A korábbi táborhoz hasonlóan most is kipróbálhatták a diákok a különféle katonai járműveket. A hét végezetéül pedig élményekkel és új barátokkal lettek gazdagabbak, majd átvehették a jól megérdemelt, heti teljesítményükért járó oklevelet és az „obsitot”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában