Megannyi élmény

2023.07.05. 14:18

A győri honvédelmi táborról és a tapasztalatokról mesélt Boldizsár, a 13 éves fiú

Június 30-án, pénteken zárult a MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred idei első honvédelmi tábora. A hét folyamán rengeteg program, izgalom, élmény várta a fiatal táborlakókat.

kisalfold.hu

Forrás: MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred közösségi oldala

Boldizsár, az egyik táborlakó is a táborban töltötte el a laktanyában a hetet: 

Hétfőn reggel szólt anya, hogy most azonnal készítsem össze a holmimat, mehetek a katonai táborba, fél óra múlva ott lesz értem, és indulunk. Nagyon megörültem, mert amikor lehetett jelentkezni, sajnos hamar betelt a létszám és így lemaradtunk. Most pedig mégis mehetek egy fiú helyett, aki lebetegedett.(...) Reggel mindig korán volt az ébresztő, hamar össze kellett rakodni a cuccainkat, az ágyat rendbe tenni.(...)Utazhattunk PTSZ-szel is, ami egy hatalmas kétéltű jármű. Max. 10 tonnát bír el, és egyszerre 70 katona fér el rajta. Ez a kétéltű nem egy gyors lánctalpas, maximum 40km/h-val tud menni és jó hangos. Egyik este a tábortűznél szalonnát sütöttünk, és rajzfilmek dalait énekeltük. Egy másik nap este bátorságpróba is volt, de mi ügyesen helyt álltunk, mert nem ijedtünk meg semmitől.

Az élményekről részletesebben a MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred írt a közösségi médián:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában