Feltűnt egy udvarló

2023.06.09. 11:47

Jobbra fordul a téti özvegy gólya sorsa?

Úgy tűnik új párt talált a fiókái és társa nélkül maradt tojó.

Bella Violetta

A tétiek remélik hogy ismerkedést látnak az önkormányzat tetején.

Fotó: Nagy Éva

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Téten a bicikliúton találtak egy elpusztult gólyát. A helyiek megfigyelésének köszönhetően bebizonyosodott, hogy az önkormányzat épületének tetején fészkelő család hím madara az. Az állatmentő szervezetek és civilek az áramszolgáltatóval kimentették a fészekből az alig egy hetes fiókákat, akik már egy ideje táplálék nélkül voltak. Az akció ugyan sikeres volt, de az ügy hamar szomorú fordulatot vett: a fiókák egymás után mérgezés gyanús tünetekkel elhunytak. A madarakat elszállító Márton Vlad András kezdeményezte is a tetemek bevizsgálását, hogy bebizonyosodjon ha mérgezésről van szó. Ennek eredménye szerinte csak ősszel  várható.

Az egyedül maradt tojóért is sokáig izgultak a helyiek, vajon ő is kapott-e a méregből, - ha valóban arról van szó -  de egészségesnek tűnt. Sőt, a napokban több olyan jelzés is érkezett Nagy Améliához a Téti Madármentsvár madérmentőjéhez, hogy nem egyedül látják. Felcsillant a remény, hogy új párt talált a gólya. 

Márton Vlad András és Nagy Amélia lapunk kérdésére egybehangzóan azt mondták, hogy van esélye az új kapcsolatnak, de a költéshez már késő van. Ha valóban megtetszettek egymásnak a madarak, akkor jövőre még nevelhetnek közös fészekaljat és nem marad gólya nélkül Tét. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában