Aggódnak a fiókákért

2023.05.21. 16:14

Áramütés végzett a téti gólyával

Gólyatetemet fotóztak le ma délelőtt Tét város főutcáján. A madárral nagy valószínűséggel áramütés végzett. A helyiek most a fészekben maradt fiókákért aggódnak.

kisalfold.hu

Forrás: Olvasó

Az esetet be is jelentették illetékes helyeken, a BirdMania-Madárpark és természetvédelmi-mentőközpont is akcióba lépett. A szervezet munkatársai azt kérték a tétiektől, figyeljék a fészket és bizonyosodjanak meg róla, hogy onnan hiányzik-e az elpusztult gólya.

Az E.onnal is felvették a kapcsolatot, mint együttműködő partnerükkel, a cég a kosaras emelő autót biztosítja.

Árgus szemekkel figyelni a fészket, hogy látnak-e váltást, mert ha megvan mégis mindkét szülő, akkor lefújjuk az akciót. Estig, sötétedés utánig, ha nincs váltás, nem látni egyszerre mindkét szülőt, akkor kimentjük a fiókákat

-írják a madármentők.

Időközben a madártetemet elszállították és egyértelműen megállapították, hogy áramütés miatt lelte halálát. A fiókákat pedig azért kell menteni, mert az egyedül maradt szülő egymaga nem képes felnevelni a kicsiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában