kisalfold.hu videó

2023.06.09. 17:36

Drónversenyen a középiskolás diákok Mosonmagyaróváron - fotók, videó

A biztonságos drónhasználatról is sok mindent megtudhattak azok a fiatalok, akik a Széchenyi István Egyetem és az Edutus Egyetem harmadszor megszervezett hagyományőrző Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drónversenyen részt vettek.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A III. Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drónversenynek pénteken adott otthont a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Smart Farm Tangazdasága. Ezúttal három középiskola képviseltette magát a megmérettetésen.

 

– A megnyitó keretében beszámoltam arról, hogy a Széchenyi Egyetemen lehetőség van már drónképzésen részt venni, meséltem azok használatáról. A monitorozó, permetező drónok mellett ismertettem az egyetemünk egyedi fejlesztéseit is. Természetesen biztonsági oktatást is tartottam a drónokkal kapcsolatosan

 – emelte ki dr. Teschner Gergely, a Széchenyi Egyetem adjunktusa, a verseny szervezője.

A megmérettetésen három iskola diákjai versengtek, négy feladatot kellett teljesíteniük. Megírtak egy szakmai tesztet, manuális repülés mellett egy ortomozaikos képet készítettek automata repüléssel. Utolsóként permetezésszimulációt végeztek.

Pőthe Péter, a győri Veres Péter-középiskola szakoktatója szerint diákjai lelkesek voltak és várták a versenyt, hiszen érdekli őket a mezőgazdaság. Ez a verseny pedig jó lehetőség, hogy az újdonságokról tanulhassanak a fiatalok, közülük akad, aki az Albert Kázmér Karon való továbbtanulással is kacsingat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában