Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Változások a győri buszmenetrendben - a Citybusz még ingyenes marad

Változik néhány helyi járatú autóbusz menetrendje Győrben. November 14-től a 6-os és a 11-es járat is a Jedlik hídon át közlekedik. Nézze meg a részletes menetrendet!

Olvasóink többször is feltették a kérdést, mikor rendeződik a győri 6-os és 11-es autóbusz menerendje?

Nos, a győri önkormányzat megrendelésére a következő módosításokra kerül sor hamarosan:

A 6-os és 11-es autóbuszjáratok mindkét irányban a Zechmeister utca – Sziget városrész – Jedlik Ányos híd útvonalon közlekednek.

A részletes menetrendet ide kattintva tekintheti meg.


A Kossuth hídon és a Belváros keleti részében november 14-től kezdődően kizárólag a "CITY 1" és "CITY 1 B" jelzésű autóbuszjáratok közlekednek, melyek a korábbi, csak szerdán és szombaton közlekedő "CITY" járatokat is kiváltják.

Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.

Az autóbuszok munkanapokon 6.30 – 17.00 óra között 15 percenként, szabadnapokon (szombaton) 6.30 – 13.00 óra között 30 percenként indulnak, továbbá december hónapban az adventi és szilveszteri rendezvények kiszolgálása érdekében bővített üzemidőben, szabadnapokon délután és munkaszüneti napokon is közlekednek, a mellékelt részletes menetrend szerint.

"A citybuszok az önkormányzat további intézkedéséig díjmentesen vehetők igénybe" - áll a Kisalföld Volán tájékoztatójában.

A társaság a változásokból adódó kellemetlenségekért az utazóközönség megértését és türelmét kéri.

Olvasóink írták

65 hozzászólás
 • 65. mir 2011. november 13. 19:07
  „Egyetlen oka, hogy a buszok útvonalát módosították és az az elcseszett rakparti kanyarokban keresendő de hát ideológiát már legyártották előre.”
 • 64. urbaniastapista 2011. november 12. 23:19
  „Úgy tűnik, hogy a rakparti úton elszúrt kanyarok áldozata lesz a 2-es busz Szigeti szakasza, továbbá nem szempont az autósok (akik jeggyel közlekednének) átcsábítása a buszokra.”
 • 63. Hanti 2011. november 12. 06:16
  „Igazad van,de azért látom a kommented végén a ...-ot.
  Amúgy a City busz felejtős,mert mindössze délután 5-ig közlekedik,és az embernek estére is tesznek órákat.
  A 11-es busz lehetséges alternatíva,mivel arra is csak 20 percet kell várni,de korábban 20 perc maximum várakozással 2-esre tudtam felszállni,ami elvitt Szabadhegyre,most meg csak Révaiba tudok eljutni vele,ahonnan vagy elérek 2-es buszt,vagy nem...
  Remélem azért,hogy igen...
  Bár sajnos örök igazság lesz,hogy ha az ember időben kimegy a buszmegállóba,akkor tuti késik a busz,de ha meg csak pár perccel előbb érek oda,akkor meg szinte fix,hogy már rég elment,és várhatok...”
 • 62. Irwine 2011. november 11. 20:33
  „#61. Hanti:
  Ha nem akarsz a 6osra várni, akkor sztem érdemes átszállnod. Közvetlenül az egyetemig elvisz a City és a 11es is. A Stromfeld utcáig meg ott a 8,14,23. Valszeg nem is kéne sokat várnod, mert valamelyik csak jön...”
 • 61. Hanti 2011. november 11. 18:12
  „Humer!
  Épp ma volt benne a GyőrPLuszban,hogy pár hét múlva megszűnik elvileg a 2A-s busz,mondjuk ez érthető is,mivel szerintem semmi sem indokolja a működtetését,mivel 2-es busszal utazva is majdnem megvan a 2A útvonala.
  Viszont.
  Azt is írja az újság,hogy ugyanekkor a 2-es busz útvonala is módosul,nem a Korányi tér lesz a végállomása,hanem a Révai utca.Állítólag az utaslétszám indokolja ezt.Én szinte minden nap ezzel a busszal utazom,és szinte mindig tele van,pedig nagy százalékban csuklós buszok közlekednek,és ami a fontos még,hogy viszonylag elég sűrűn is.
  Tény,hogy az utasok közül a legtöbb a buszállomásnál és a szökőkútnál száll le,de maradnak utasok,akik tovább is mennének,nem csak egyedül szoktam maradni,ha utazom az egyetem felé.
  Most majd mehetek a 6-os busszal,ami ugyan megáll az egyetem előtt,de viszont estefelé 40 percenként jár csak,és ha az ember este órák után haza akar menni,várhat sokáig sajnos,míg most 20 percenként jár a 2-es...
  Remélem a Volán,vagy ha a Város rendelte ezt el,akkor ők,újra fogják gondolni a dolgokat...”
 • 60. borsmenta 2011. november 11. 15:18
  „Pénteken délutánra azokban a megállókban, ahol hétfőtől nem áll meg a busz, leszedték a menetrendet, helyettek kint van egy tájékoztatás arról, hogy hétfőtől nem áll meg ott a busz. A menetrend azért kint maradhatott volna vasárnapig...”
 • 59. Tündenéne 2011. november 11. 14:51
  „Talán offtopic, de válaszolnék korábbi saját kérdésemre: a Teleki utcán felbontották a Rómer ház előtt, azért van lezárva. (Ha esetleg valakit érdekel.)
  Fontos még, hogy a Móricz Zsigmond rakpart új úttól balra eső szakaszára nem lehet ráhajtani, csak a Vörösmarty utcából - ez is fontos lehet.
  Buszokat még nem láttam, persze :) de mindenképpen ki fogom próbálni ezt a City megoldást... Amíg díjmentes.”
 • 58. Tunde24 2011. november 11. 11:59
  „Én tartok az etnikumtól,hiszen most ők is felszállnak majd rá.Vagy nem???”
 • 57. Irwine 2011. november 11. 11:47
  „#54. humer:
  Azt én sem értem, hogy miért City 1... mivel több City nincs is... vagy talán azt tervezik, hogy lesz??
  A betűk jelentése általában: A: nem megy végig a teljes útvonalon, B: betér valahova, E: gyorsjárat, Y: jelentős eltérés az alap útvonalhoz képest (pl. máshonnan indul, máshova megy). Remélem nem írtam sok hülyeséget. :P”
 • 56. halihó68 2011. november 11. 11:30
  „Katasztrófa!Röviden.Ennyire elszúrni véletlenül nem lehet.Jó lenne ha már logikát is látnék valamiben,mert ebben sincs.CITY busz .de szépen hangzik,MÉG ingyenes,MEDDIG???Két busszal érek be Bácsáról Győrbe a belvárosba,kicsit vicces.Szegény Belváros!!!
  Beszélő buszok,mondja a kisfiam-erről csak annyit, színházi megállónál járunk mikor bemondja a kedves férfi hang-Dunakapu-tér,miről beszélünk ,kell ez nekünk ,fontosabb dolgokra kellene a pénzt költeni,tudnék sorolni párat.35 éve utazom ezen a járaton,ha öten megkérdezték tőlem,hogy hol van bizonyos leszálló sokat mondok ,röhej!!!”
 • 55. Tündenéne 2011. november 11. 11:13
  „És azt tudja valaki, hogy miért van lezárva tegnaó óta a Teleki utca a közepénél? :) Eddig minden arra járt, buszok, autók, most meg...?”
 • 54. humer 2011. november 11. 01:57
  „Ezeket a menetrendeket én nem igazán tudom felfogni meg ételmezni. eddig volt city busz, most meg lesz city 1 meg city 1b . Azt nem értem, hogy erre mijér ilyen hülye kódokat találnak ki? Ilyen alapon lehetett volna CY1A CY1B vagy KVC1B névvel illetni, kb uugyanennyire értené a belvárosi nép.
  Majd lemegyek a megállóba, valami sárga doboz elvisz valahova. Végülis mindegyik busz jó, csak lehet a végén sokat kell gyalogolni.
  A másik hír, hogy állítólag tervezik a 2-es megszüntetését is, vagy hasonlók. Arról miért nem ír a kisalföld?”
 • 53. urbaniastapista 2011. november 10. 23:18
  „Jelentkezzen, aki hallott erről a két citybuszos koncepcióról, mondjuk két hónappal ezelőtt.
  Lehet, hogy bennem van a hiba, meg hiába figyelgetem városunk alakulását, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt valami nem stimmel. Nem a sapkás nyúllal akarok kötekedni, de: ha tényleg nem fér el a csuklósbusz a kanyarban, akkor az a nagy baj, ha meg direkt nem fér el, akkor kicsit korábban is meg lehetett szellőztetni a révfalusi buszok városnéző kőrútját. A megszokott buszközlekedésnek inkább a fő- és al- fejek ablakai alatt gyakorlatilag lezárt utcák miatt ilyen forgalmi .... (rendnek nem nevezném) tehetett be, amiben a buszok egész egyszerűen nem tudnak eljutni a Révfalusi hídhoz a Belváros felől. A city buszok sem a Schwarzenberg-Tarcsay útvonalon mennek.”
 • 52. kingelen 2011. november 10. 21:57
  „Akkor most a rakparti buszmegállókra ki lesz írva, hogy erre semmiféle busz nem jár?”
 • 51. kingelen 2011. november 10. 21:57
  „Akkor most a rakparti buszmegállókra ki lesz írva, hogy erre semmiféle busz nem jár?”
 • 50. Irwine 2011. november 10. 21:54
  „#48. Dilettánc:
  Kész van az, csak nincs járda, beálló meg szemetes... minek? :D”
 • 49. Irwine 2011. november 10. 21:28
  „#42. Freehill:
  Szerinted mi lenne az optimális megoldás?”
 • 48. Dilettánc 2011. november 10. 21:08
  „Az egyetemi megálló még nem készült el ott mi lesz a teendő???”
 • 47. generális 2011. november 10. 20:07
  „Bizony amikor az úgynevezett "bejárás" volt, az önkormányzat dolgozói sok mindennel elfoglalták magukat, csak ami a dolguk lett volna azzal nem foglalkoztak! Készítettem fényképeket is amikor inkább egymással foglalatoskodtak...., hát bizony ilyen emberek döntik el a város tömegközlekedését!”
 • 46. Ladyzsu 2011. november 10. 18:42
  „Nem elég hogy a megyeházi megállónál állnak meg a 1,2,7,14,17,23-as járatok,most még hozzáteszik a 6-os és 11-es buszt is,mi lesz ott ?! Az lletékesek milyen aggyal gondolkodnak ?”
65 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

392 millió forint: az újabb nyertes pályázat a győri egyetemen zajló tehetséggondozási tevékenységet hivatott támogatni

A győri Széchenyi István Egyetemen a közelmúltban számos nagyarányú fejlesztés valósult meg. Az új… Tovább olvasom