Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Letették a Győr Aréna alapkövét - fotók, videó

A Magvassy Mihály csarnok tőszomszédságában csütörtökön letették az új győri multifunkcionális sportcsarnok alapkövét.
Az arénába - mely egybeépül a Magvassy csarnokkal - több mint 5000 néző fér majd be, és novemberi átadását követően az első  nagy eseménye a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság lesz. 


Videó: Cseh RóbertLetették a Győr Aréna alapkövét. Fotó: Cseh Róbert

Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke - a helyi önkormányzat tájékoztatása szerint - az ünnepi eseményen  megköszönte a kormány támogatását, az állam ugyanis csaknem  ötmilliárd forintot biztosít a létesítmény megvalósítására.   

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár azt emelte ki, hogy Győr a sportok városa, a helyi klubok nem csupán a várost, de Magyarországot is több nagy sikerrel örvendeztették meg, ezért a megyeszékhely megérdemli ezt a beruházást.

 "A kormányzat éppen azért támogat ilyen fejlesztéseket, mert azt  szeretnénk, hogy egészséges nemzedékek, sportos nemzet otthona  legyen Magyarország" - mondta a politikus, hangsúlyozva, hogy a  létesítmény nem csupán a versenysportról szól, felépülésével egyre  több fiatal kaphat majd kedvet a sportoláshoz.  

Simon Csaba, a Győr Projekt kft. ügyvezetője elmondta, a január  8-i területátadással a kivitelező megkezdte a munkát. Az  előkészületek után hamarosan elkezdődik a szerkezetépítés. Ez május  végére készülhet el, majd a különböző szakipari munkák következnek.  A nyár folyamán a Magvassy csarnok is megújul, és egy új  öltözőépület is épül.   

Az új aréna befogadóképessége változtatható lesz az aktuális  rendezvény férőhelyigénye szerint. A közel 5500 ülőhely egy részét  szerelik be fixen, a többit úgy alakítják ki, hogy a lelátó alá  betolható legyen.

A csarnok küzdőterét keresztbe három pályára lehet  majd osztani, így a Magvassyt is beleértve egyszerre négy edzésre  kerülhet sor. Az épület külseje úgynevezett szitaszövet borítást  kap, mely megvilágítva az elképzelések szerint látványos külsőt  kölcsönöz majd az arénának.  

Az új létesítmény nemcsak a sport, de koncertek, kulturális  rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb  eseményeinek új győri otthona is lehet.   

Görbicz Anita, a Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdacsapat kapitánya örömét fejezte ki, amiért a jövőben még nagyobb nézősereg előtt léphetnek pályára a BL-ben, s jelezte, már alig várja, hogy a decemberi Európa-bajnokságon játszhasson az új arénában.

Korábban írtuk:

Az eseményen ünnepi köszöntőt mond Borkai Zsolt, polgármester, a MOB elnöke, dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár.

Előzmények

Elkezdték ásni a Győr Aréna alapjait - videó, fotók >>

Januártól épül az Aréna >>

Mi lesz az Aréna neve? >>
A budapesti Swietelsky Magyarország Kft., a zalaegereszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. alkotta Magvassy Konzorcium nyerte a győri aréna építésére kiírt közbeszerzési pályázatot 4,3 milliárd forintos ajánlattal.

Az új Arénát közvetlenül a Magvassy-csarnok mellett húzzák fel; a tervek szerint az év végi, decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak már a multifunkcionális csarnok ad majd otthont a kisalföldi megyeszékhelyen.

Látványterv
Látványterv


hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc Győrbe jön

Dr. Neupor Zsolt a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője lakossági fórumot tart, Győrben a… Tovább olvasom