Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

12-15 százalékkal drágulhat a gáz ára

Októberben már biztosan elmarad a gázáremelés, januárban 12-15 százalékos árkorrekció várható.

Eddig semmilyen eredményre nem vezettek és szinte állnak az energetikai cégekkel az új árképzési rendszerről nyáron megkezdett tárgyalások - írta hétfői számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Népszava, amely szerint bár októberben már biztosan elmarad a gázáremelés, januárban 12-15 százalékos árkorrekció várható.

A napilap "a szakma egy részére" hivatkozva azt írta: lassan haladnak a tárgyalások, szinte kizárt, hogy az ígért határidőre megszülessen az egyezség az áram- és a földgázszolgáltató társaságokkal. Hozzátették: a megállapodás várhatóan csak később, az októberi önkormányzati választások után jön majd létre.

Pontosan meg nem nevezett szakmai számításokra hivatkozva a lap azt írta: a földgáz importárának növekedése és a forintjegyzés zuhanása miatt október elejétől a lakossági fogyasztók körében megközelítőleg 12-15 százalékos áremelésre lenne szükség. Az októberi korrekció az érvényben lévő moratórium miatt elmarad. Januárban viszont annál magasabb lesz az áremelés mértéke - tették hozzá.

A lap összeállításában ugyancsak pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról is ír, hogy a kormány sikertelen tárgyalásokat folytatott a német E.ON Ruhrgas AG.-val arról, hogy a társaság adja el a magyarországi földgáz-nagykereskedelmi leányvállalatát. A vételár kétmilliárd euró lett volna, a német anyavállalatnak azonban nem áll szándékában megválni a cégétől. A Népszava szerint a földgáztársaság sorsáról folytatott tárgyalások tényét az E.ON részéről határozottan cáfolták.

A Napi Gazdaság ugyancsak hétfői számában arról ír, hogy a kisebb gázszámla ellen dolgozik a gyenge forint. A lap szerint a szolgáltatók 10 százalék körüli emelést tartanának kívánatosnak.

A Napi által megkérdezett gáz- és áramszolgáltatók arról számoltak be, hogy folynak az egyeztetések a kormánnyal, de részletekkel - elsősorban a másik fél kérésére - egyelőre nem szolgáltak. A lap emlékeztetett: korábbi értesülések szerit az árak befagyasztását a cégek nem adnák ingyen, cserébe olyan feltételeket támaszthatnak, mint például a nem fizető ügyfelekkel szembeni türelmi idő csökkentése.

Olvasóink írták

 • 12. annobon 2010. szeptember 15. 09:34
  „Éljen az azerbajdzsáni gáz! A miénket meg csak termeljék ki a kanadaiak!”
 • 11. Sagittarius 2010. szeptember 14. 18:25
  „A főcím után direkt nem tettetek semmilyen írásjelet ugye? A gyengébbek így legalább könnyebben bekajolják, és valós ténynek veszik. Legalább egy kérdőjelet elvárnék, ahogy szoktátok az ilyen rémhíreszteléseket tálalni, amit azoknak szántok, akikben gyűlöletet tudtok még szítani. Jelzem, a gyűlöletkeltést is bünteti a törvény!! Meg ha nem tévedek a felhasználói szabályzatotok is tiltja! ...ja, hogy rátok nem vonatkozik!?”
 • 10. Sagittarius 2010. szeptember 14. 17:22
  „A rémhírterjesztést pedig a törvény bünteti!!! <moderálva> Ne erőlködjetek, nektek annyi!”
 • 9. janika 2010. szeptember 14. 15:37
  „"12-15 százalékkal drágulhat a gáz ára" Nocsak megint az MSZP van hatalmon?”
 • 8. elmo 2010. szeptember 14. 12:34
  „Sajnos itt nem a gáz ára drágul hanem akik ott dolgoznak vezetők kevés a fizetésük és hogy azt tudják emelni ezért nekünk azt ki kell fizetnünk.Akár mikor néztem a számlát mindig valami baromságot találtam aminek semmi köze a gázdíjhoz.De végre találtam egy másik gázszolgáltatót,és nem kapok váratlan magas számlákat meg értem is a kiállított számlát.”
 • 7. annobon 2010. szeptember 14. 11:31
  „Sőt! Emberek a lényeg ezen van:ű
  "Olaj- és gáz kitermelésére alkalmas mezőt talált a Dél-Alföldön a kanadai Falcon Oil & Gas Ltd. Ez a társaság bukkant korábban a gigantikus makói gázmezőre, amely a hazai fogyasztást 100 évig tudná fedezni, és amelynek köszönhetően az ország önellátó lehet. A mostani, Makótól keletre lévő mezőről az első nap 337 hordónyi olajat és 21 ezer köbméter gázt tudtak felhozni."

  Csak az a bökkenő, hogy ezt a vonatot már lekéstük, Kanada meg röhög a markába!!!!!”
 • 6. Valaki 2010. szeptember 14. 07:52
  „Állami kézbe kell venni az összes energia-szolgáltatót, mert abból rengeteg pénz áll a házhoz!”
 • 5. spot 2010. szeptember 13. 15:36
  „Lárifári:)! Minden évben megmonnyák, hogy az idén nem lesz gázáremelés.”
 • 4. Phobos 2010. szeptember 13. 13:35
  „De hát Orbán azt ígérte....”
 • 3. Primax 2010. szeptember 13. 13:26
  „# 2-höz még valami :
  És Pál is segít majd megmagyarázni.
  Ebben is biztosak lehetünk.”
 • 2. Primax 2010. szeptember 13. 13:23
  „Türelem.
  Majd a Bölcs Vezető - és a csipet-csapat - meg fogja magyarázni.
  Ebben biztosak lehetünk.”
 • 1. miracle 2010. szeptember 13. 11:06
  „"gáz- és áramszolgáltatók arról számoltak be, hogy folynak az egyeztetések a kormánnyal, de részletekkel - elsősorban a másik fél kérésére - egyelőre nem szolgáltak."
  Majd én szolgálok: Gyerekek, önk.választások lesznek, előtte nem lehet emelni.
  Egyébként meg a kormány monnyonle, mert mint azóta tudjuk, mióta a fidesz ellenzék volt, a kormány emeli az árat, holott kötelessége lenne a 98-as szinten tartani azt...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb olajkeresletre számít az IEA jövőre

A vártnál lassabban fog nőni jövőre a világ olajkereslete a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA)… Tovább olvasom