Kiderült, hogy mi zöldült a Lővér körúton Sopronban - fotó

Többen felhívták szerkesztőségünk figyelmét, hogy a Lővér körúton a felújított járda mentén ˝érdekes növény˝ zöldül. Kiderült, mi történt.

kisalfold.hu

Korábban fűmaggal vetették be az ilyen, és ehhez hasonló szigeteket, ez viszont nem fű. De akkor mi? – kérdezték olvasóink.

A városházától pénteken megkaptuk kérdésünkre a választ, sőt intézkedtek is az ügyben: „Önkormányzatunk és a kivitelező is észlelte már a zöldfelületekből kinőtt, nem odaillő növényzetet. A kivitelező soron kívül intézkedett a terület gyommentesítéséről. A problémát az okozhatta, hogy a vásárolt, behordott humuszba repcemag került még a vásárlás előtt, ami akadályozta a fű kinövését. A kaszálást követően már a ténylegesen elvetett fűmag is jobban ki tud kelni." 

Ilyen volt, remélhetőleg hamarosan sokkal szebb lesz a körúti zöldsziget. (Felvételünk még csütörtök délelőtt készült, a kaszálás előtt.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában