Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Esélyt kapnak a fogyatékosok

Evezés - Az országban egyedülálló kezdeményezésbe fogott a Győri Víz-ügy-Spartacus Evezős Klub a Méhecske Közhasznú Alapítvánnyal karöltve.
Székely Márta, az alapítvány elnöke ötletét valósították meg azzal, hogy a győri Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Intézetből öt fogyatékos gyerekkel – ők egyben az Esély Sportegyesület versenyzői is – ismertették meg az evezés alapjait.

Székely Zsolt, Dani László, Boros Zoltán, Németh János és Sztojka János – akik egyben az Esély Sportegyesület versenyzői is – nagy örömmel vetette bele magát a heti egy edzésbe, s olyannyira ügyesnek bizonyultak, hogy ma már a vízen szelik a habokat Székely István edző segítségével. A szakember egyébként tavaly az év nevelőedzője lett a Magyar Evezős Szövetség döntése értelmében.

Dani Lászlónak (jobbra) ad utasításokat Székely István edző. Fotó: H. Baranyai Edina
Dani Lászlónak (jobbra) ad utasításokat Székely István edző. Fotó: H. Baranyai Edina


A sérült gyerekek versenyen is részt vesznek majd a közeljövőben: május 30. és június 1. között ugyanis Győr ad otthont egy nagyszabású regattának, melynek egyik betétprogramja lesz az a futam, melyben egy fogyatékos és egy egészséges evezős ül majd egy hajóban.

A programról egyébként a következőket mondta Székely Márta: „A cél, hogy a sérült gyermekek felzárkózhassanak egészséges társaik közé. A közös verseny ötlete is onnan ered, hogy ezzel is lássák a gyerekek, hogy nincsen köztük különbség, s egymást is sokkal könnyebben elfogadják. Örömmel vettük azt, hogy a város és az országos szövetség is a nemes kezdeményezés mellé állt, de természetesen örömmel vesszük mindenki segítségét."

Az alapítványról bővebb információ Székely Mártától kérhető a 30/411-7527-es telefonszámon.

Olvasóink írták

 • 7. Józsa Mária 2008. május 06. 23:21
  „Nagy örömmel tölt el, hogy vannak még önzetlen emberek, akik nem csak a maguk boldogulásával és sikerével törődnek, hanem az erre leginkább rászorulókat próbálják meg hozzásegíteni a sport, a játék, a siker öröméhez.
  Isten áldja meg őket és segítse, hogy kezdeményezésük és munkájuk révén minél több sérült gyeremek találjon örömet, társat, szeretetet.”
 • 6. Mitring Gábor 2008. május 06. 21:24
  „Kedves Új Sportársaim!
  Örömmel fogadtam a hírt,hogy Ti is ezt a sportágat választottátok!Nekem megadták Odaföntröl,hogy egészséges testben húzhassam a lapátokat,és nem volt mindíg könnyű.Nektek ezért,csak szurkolni tudok,hogy amiben a testetek korlátotok lenne,akkor húzzatok a lelketekkel az akaratotokkal.Amennyiben egyszer valamelyikőtöknek tarthatnám az egyensúly,megtisztelne vele!További sok sikerélményt,kitartást,szorgalmat kívánok edzőnek és sportolónak egyaránt.Igaz tisztelettel:Mitring Gábor”
 • 5. Téglás Sándor 2008. május 06. 19:00
  „Nemes dolog amit kezdeményeztek, nem könnyü munka de nagyon emberi és humánus. Remélem hogy a sikerélmény a legvégén, méltó jutalom lesz a fáradozásotokért. A gyerekeknek kivánom hogy örömük származzon és érezzék hogy ök is képesek figyelemreméltó eredményekre. A sajtó továbbra is foglalkozzon velük, és jó lenne ha a györi tökeképes cégek támogatnák anyagilag.
  Részemröl szerényen de egy csekélységgel hozzájárulok: minden kezdönek felajánlok egy szines polot.
  Sok sikert”
 • 4. Kapás J. Benjámin 2008. május 06. 16:05
  „Gratulálok, hogy egy ilyen nemes célért kűzd a Méhecske Közhasznú Alapítvány. És mindenkit csak ilyen célokra szeretnék buzdítani, segítsük Öket. Minden elismerésem az Alapítvány elnökének!!!”
 • 3. Balint Erzsebet 2008. május 06. 15:09
  „Naagyon jo otletnek tartom ezt az eggyesuletet.Gratulalok Szekely Martanak es az egesz alapitvanynak.Sok sikert kivanok az elkovetkezokben,ugy a versenyzoknek mind az alapitvanynak.Tovabbi kitartast az edzoknek is.”
 • 2. Székely István 2008. május 06. 14:53
  „Gratulálok a Méhecske K. Alapítványnak és Székely Márta elnöknek, remélem minden álma valoraválik,értékelem, hogy fogyatékos gyermekekel foglalkoznak. Külön értékelem az edző munkáját.Sok sikert kivánunk a gyerekeknek, hogy eredményesek legyenek a versenyen. Szép kihivás.Elmegyek fiúk megnézlek.
  Isti”
 • 1. B. Erzsébet 2008. május 06. 14:25
  „Nagy - nagy gratula és elilsmerés a "Székely" családnak! Zsolti és a többi fiunak sok sikert május végén.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner Zsolt: Egyre távolabb a Forma–1-től

Győr, Autósport - Baumgartner Zsolt, az első magyar Forma–1-es pilóta a Kisalföldnek adott… Tovább olvasom