Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Walter: ˝A város motivál, tenni szeretnék˝

Walter Dezső négy éven át vezette a várost 2002-től, 2006-ban és 2010-ben is másodikként zárta a helyhatósági választásokat, s független jelöltként most újra indul. Azt mondja, szülővárosa motiválja, tenni szeretne Sopronért.
  
– Kétszer elvesztette a választást riválisával szemben. Sikeres vállalkozó, mi motiválja még abban, hogy újrainduljon a polgármesteri székért?

– A két korábbi választást nem én vesztettem el, hanem a Fidesz nyerte meg. Walter Dezső egyedül ment szembe a Fidesszel. Engem a Fidesz ütött el.

– Most is elütheti a Fidesz.

– 2006-ban a Védegylet húzott el tőlem szavazatokat, ha ők nem állítanak jelöltet, nagyobb esélyem lett volna. Négy évvel később azért futottam neki, hogy ne csak jobboldali jelöltek legyenek, hanem független is. Engem a város motivál.

Tenni szeretnék érte és meggyőződésem, hogy tudok is! Én ilyen típus vagyok. Nem pénzt akarok keresni, túl vagyok az önmegvalósításon is, nekem terveim vannak, hogy Sopronban jó legyen élni, érdemes legyen itt dolgozni. Mindenünk megvan: hegyek, erdők, vizek. Úgy kellene élnünk, mintha öt kilométerrel nyugatabbra lennénk.

Walter Dezső nem a pártpolitikai érdekek mentén tervez, függetlenként akar Sopronért dolgozni. Fotó: Magasi
Walter Dezső nem a pártpolitikai érdekek mentén tervez, függetlenként akar Sopronért dolgozni. Fotó: Magasi


– Nem akarták lebeszélni?

– Volt, aki megpróbálta. De azért vállaltam, mert összefogás van mögöttem.

– Nem tart az újabb csalódástól?

– Az emberek felejtenek, ez sajnos tény. Mert elő lehetne venni a régi újságcikkeket, hogy ki milyen fejlesztést indított el. Most jönnek az M85-össel? Aláírt megállapodásaink voltak az autóútra. Megszokták azt is, hogy már nem büdös a város, jó szennyvíztisztítónk van. A vasúti fejlesztésekről is érdemes lenne beszélni, meg a felüljáróról...

– Ami aluljáró lett...


– Nem baj. Nem ez a lényeg. A lényeg: Sopron.

– A családja sem igyekezett más belátásra bírni? Inkább unokázzon, ne másokkal törődjön...


– Mellettem vannak, támogatnak. Persze aggódnak, mert szeretnek. Öt unokám van, értük is teszek, amikor Sopronért dolgozom.

– De tud-e független polgármesterként boldogulni, lobbizni, a fejlesztésekhez elég pénzt szerezni? Egy fideszesnek ez könnyebben megy...


– Sikerpolitikának nevezték a 2006 utáni időszakot, pedig nem a Fidesz kormányzott akkor. Ha nekik sikerült, nekem párt felé nem elkötelezett polgármesterként miért ne menne? Nagykoalíciót alakítanék, fideszes lenne az alpolgármester. Sopron érdekében miért ne? Nehezebb lenne, azt elismerem, de nem lehetetlen. És még egyszer mondom: engem nem érdekelnek a pártpolitikai érdekek. Engem csak az motivál, hogy Sopron fejlődjön, a soproniak jól éljenek. Én nem fogok sem feljelentgetni, sem fejeket cserélni. De azért a belvárosi sorompót kikapcsoltatom...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nap, amikor együtt imádkoznak a soproni polgármesterjelöltek

Két soproni polgármesterjelölt biztosan ott lesz a csütörtöki közös imádságon. Tovább olvasom