Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Közgyűlés: Fertődön nincs likviditási probléma

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott Fertőd. Zárt ülésen dr. Füzi Norbert ügyét is tárgyalták, de a nyilvános részben is erősen bírálták a jegyző munkásságát.

Kocsis Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket, tévénézőket. A napirendi pontok megszavazása előtt elmondja, hogy a jegyző ügyeit érintő 4 és 5 pontokat zárt ülés keretében kívánja tárgyalni. A napirendi pontokat a képviselők elfogadták - írja a fertopart.hu.

A polgármester köszöntője után röviden vázolta a legfontosabb információkat. Ezek között elmondta, hogy a városgazdálkodási kft. munkája jól észrevehető, szép a város, a füvet nyírják, a város saját tulajdonú területei rendezettek.

Hova tűnt a városrehabilitációs projekt megvalósítását elősegítő mintegy 500 forintnyi kötvény? - Csapott a közepébe a polgármester. Ismerteti, hogy 200 millió a kezdetektől fogva lekötött, mely kamatos kamattal folyamatosan növekszik, mára közel 230 MFt-t tesz ki.

Jelenleg átvilágítás zajlik az önkormányzaton belül. Ennek eredményeképpen „előkerült" 40 millió forint. A polgármester elmondja, hogy Haydn-sétány tervezett 50 millió forint pályázati pénz plusz 12 milliós önrésze a kivitelezés végére közel 99 millió forintra nőtt. Aggályos továbbá az is, hogy a sétánnyal jelenleg is sok a probléma, számos garanciális és nem garanciális javítást kell elvégezni.

A közönség soraiban Bognár Zoltán (FIDESZ-KDNP), a korábbi testület pénzügyi bizottságának elnöke halkan elmondja, hogy ez az összeg azért több, mint a tervezett, mert már azokat a díjakat is tartalmazza, amelyeket a város az új parkolók kialakítására, valamint a sétány-projektelem részét nem képző, de a sétány előtt található fás terület tervezését és kivitelezését is eredményezte. Ez pedig már egy következő projektelemből lehívható lesz, így valójában nem arról van szó, hogy a Haydn-sétányra tervezett összeg lett több, ahogy azt a polgármester elmondta.

A polgármester továbblép és ismerteti, hogy a szóbeszédek ellenére likviditási probléma nincs, sőt hétfőn fognak lehívni mintegy 56-57 millió forintot a városrehabilitációs projekt részeként. („Pontosan ez az a pénz, amit az előbb hiányolt a polgármester" - súgja Bognár Zoltán.)

A teljes írás itt érhető el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkagépek tették tönkre az utcát Sopronban? - fotók

"Egy közelben zajló építkezés feljogosít-e a közúti jelzőtáblák semmibevételére?" - kérdezi… Tovább olvasom