Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Fizetésemelés a városházán Csornán - 800 ezer forintot költhet a polgármester havonta

Emelték a polgármester és az alpolgármester illetményét Csornán.
Szokatlan időpontban, délelőtt kilenc órakor kezdődött a csornai képviselő-testület csütörtöki ülése. Egy decemberi testületi döntés szerint a továbbiakban is így lesz. Nagy horderejű témák nem szerepeltek a napirenden, de emelték például a polgármester és az alpolgármester illetményét.

Szalainé dr. Németh Annamária jegyző elmondta: egy törvénymódosítás miatt kell ismét tárgyalni a városvezetők fizetéséről. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin illetménye így bruttó 698 ezer forintra emelkedett és havi 104.700 forint költségtérítés is megilleti. Major András fizetése bruttó 558.400 forint lett, költségtérítése 83.760 forint.

A köztisztviselőknek is kedvezett a testület. Jogszabály-módosítás miatt ugyanis a július elsejei köztisztviselők napja már nem munkaszüneti nap. A törvény azonban lehetőséget ad az önkormányza-oknak arra, hogy saját hatáskörben szabadnapot adjanak a hivatali dolgozóknak július elsején. A csornai képviselők éltek e jogukkal.
Jóváhagyták a képviselők a polgármester idei szabadságtervét és elfogadták a Csorna térségi önkormányzatok társulásával kapcsolatos előterjesztéseket is. Utóbbiak a három társulási intézmény átadásáról szóltak. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin egyébként a testületi ülésen is tájékoztatást adott a társulásban kialakult helyzetről.

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrongálták egy rábapordányi férfi autóját, keresik a tettest

Megrongálták egy rábapordányi férfi autóját, keresik a tettest
Ha nem lesz meg az elkövető, a tulajdonosnak kell viselnie a javítás költségeit. Tovább olvasom