Ország-világ

2015.11.16. 07:27

Véres merényletek Párizsban, EB szereplő a magyar válogatott!

Európai gyásznap volt vasárnap: legalább 132 áldozatot követelő terrorakciókat hajtott végre az Iszlám Állam Párizsban. A hétvége magyar vonatkozású fő híre, hogy a labdarúgó válogatott kijutott a franciaországi EB-re.

kisalfold.hu

Fegyveres támadások, robbantások rázták meg a francia fővárost péntekről szombatra virradó éjszaka. Több helyszínen hajtottak végre terrorakciókat. A labdarúgó válogatott stadionja mellett öngyilkos robbantás volt, míg a Bataclan nevű szórakozóhelyen lévőket szó szerint levadászták.


A véres merényletekben legkevesebb 132-en életüket vesztették, háromszáznál is többen megsérültek. Köztük súlyos, életveszélyes állapotban lévőket is ápolnak a kórházakban, így félő, hogy tovább nő az áldozatok száma.


A horvát hatóságok azt közölték, hogy az egyik merénylőt az egyik menekülttáborban lefényképezték. Sikerült visszavezetni: Görögországból, Macedónián át érkezett meg a menekültekkel Horvátországba, majd innen hazánkon át távozott Franciaországba.


Az akciósorozatot az Iszlám Állam vállalta magára. Franciaország egyébként vasárnap már bombázásokat hajtott végre Szíriában.

A fekete hétvége történéseit itt foglaltuk össze >> Bemutattunk sokkoló felvételeket a lövöldözésről, valamint percről percre tudósítottunk az eseményekről.



A szombat megyénket érintő fontos hír az volt, hogy a soproni rendőrök elkaptak egy autóvezetőt. A gyanú szerint a nagylózsi férfi úgy vezetett a 85-ös főúton, hogy többször átment a szembejövő sávba. Kész szerencse, hogy az ámokfutó miatt nem történt baleset.


Az ötöslottót is kihúzták, de teli találatos szelvényt nem adtak fel.


Ezt megelőzően szoros meccsen, de legyőzte a győri Audi-ETO kézilabdacsapat a Vardar együttesét, így a Rába partiak első helyen állnak a csoportjukban.

Győri Audi ETO KC - HC Vardar - 28-27. Fotó: H. Baranyai Edina



Vasárnap választ kerestünk arra a kérdésre, hogy vajon miért olyan hosszú, amilyen a várólista a győri Petz-kórházban. A megoldást erre találják.


A hétvége megyei labdarúgó bajnokságok eredményeiről is beszámoltunk.


S természetesen élőben közvetítettük a Magyarország-Norvégia válogatott labdarúgó mérkőzést. A tét az EB-re való kijutás volt. A magyar csapat az első meccsen nulla-egyes győzelmet ért el. Itthon pedig 2-1-re voltunk jobbak. Így 1972 után ismét kijutott a kontinens tornára a magyar csapat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában