felkészülés,m

2020.08.25. 09:34

Kézilabda edzőmeccsek – Kikapott a Siófoktól az MKC, nyert a Vác ellen az Audi ETO – videó

Hajszálon múlott az MKC győzelme, 8 góllal nyert az Audi ETO.

kisalfold.hu

Alaposan megmozgatta a válogatott klasszisokkal felálló siófoki gárdát a Motherson-Mosonmagyaróvár a kedd délutáni edzőmérkőzésen. Az eredmény is mutatja, hogy egészen közel jártak egymáshoz a csapatok, tehát a felkészülés utolsó szakaszában hasznos gyakorló találkozót játszottak.

Motherson-Mosonmagyaróvár – Siófok KC 29 – 32 (15 – 15)

2020 augusztus 25. kedd 15.30 óra – Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 400 néző

Vezette: Horváth Péter – Marton Balázs

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Katona 3, Kovács P. 10 (6), Tóth E. 6, Horváth B., Szarková 4, Hajtai 4. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi, Lancz 2, Sirián, Domokos, Holesová, Hudák.

Edző: Gyurka János

Siófok: Szikora – Böhme 2, Jezic 5, Tomori 3, Horacek 2, Pena 6 (2), Aoustin 1. Csere: Eckerle (kapus), Niombla 1, Snelder 2, Tóth G. 2 (1), Such 4, Hársfalvi 4.

Edző: Bent Dahl

Hétméteresek: 7/6 illetve 3/3

Kiállítások: 6 perc illetve 6 perc

Nagyon gyors, pörgős játékot és rendkívül elszánt mosonmagyaróvári csapatot láthatott az UFM Aréna négyszáz nézője az edzőmérkőzés első öt percében. Komoly sebességgel kézilabdáztak a csapatok, amiben tíz perc után is az MKC volt a pontosabb, mert rendre megőrizte az egy-két gólos vezetését. A komolyabb előny megszerzésére is megvolt az esély, de sajnos a mosonmagyaróvári szélsők lerohanásai után, Szikora többször is bravúrosan védett. Negyedóra után azonban így is 9 – 6-os előnyt szerzett az MKC, amire időkérés volt a válasz a vendégektől, valamint Nem véletlenül idézőjelbe tett „cserék”, olyan játékosokkal, mint Snelder, Niombla és Tóth Gabriella.

A következő öt percben rendezte is a sorait a Siófok és fordított az eredményen, de az MKC még emberhátrányban is egyenlíteni, majd fordítani tudott. Ezután ismét a vendégek szereztek előnyt, tehát így leírva is egyértelmű, hogy fordulatos, élvezetes mérkőzést játszottak a csapatok. A döntetlen eredmény pedig harminc perc után, teljesen reális volt, mert igaz természetesen láttunk remek egyéni villanásokat a siófoki sztároktól, de csapatként az MKC minden tekintetben felvette a versenyt a bajnokság egyik érem esélyesével.

A szünet után Herczeg Lili váltotta a kapuban, az első játékrészben remekül védő Szemerey Zsófit, a másik oldalon pedig a német válogatott Eckerle védett. A mezőnyjátékosok teljesítményében azonban szerencsére nem volt változás, tehát az MKC továbbra is tartotta a lépést a Siófokkal.

Negyed óra elteltével jelentkezett egy kis holtpont az MKC játékában, amikor kimaradt néhány helyzet, amelyet azonnal kihasználtak a vendégek. Elhúztak három góllal, ami ezen a kiegyensúlyozott találkozón, komoly előnyt jelentett. Ezt azelőnyt pedig, Pena, Tomori, Jezic, Snelder is a többiek tapasztalatával már meg is tudta őrizni a Siófok a hajrában. Az utolsó hazai felkészülési találkozóját lejátszó MKC azonban erőt, hitet és önbizalmat meríthet a bajnokság előtt ebből a találkozóból.

Gyurka János: – Komoly előrelépést láttunk a mérkőzés előtt kiemelt mentális erőben, küzdőszellemben és akaratban. Ennek a következményében egy nagyon hasznos, sok szempontból bizakodásra okot adó találkozót játszottunk. A hibánkat azonban ezen a szinten könyörtelenül kihasználják, ezért sajnálom, hogy az első félidőben sok ziccert rontottunk.

Bent Dahl: - Jó volt a tempó, a sebesség ezen a felkészülési mérkőzésen, mert kimondottan sokat futottak a csapatok. Örülök, hogy egy szervezett, harcos és motivált csapat ellen játszottunk, mert ezek a mérkőzések mutatják meg az erényeinket és a hibáinkat. A felkészülési mérkőzéseken az eredmény továbbra sem igazán fontos a számunkra.

 

8 gólos siker a Vác ellen

 

Utolsó hazai felkészülési meccsén a Vácot fogadta csapatunk az Audi Aréna Győrben.

Győri Audi ETO KC – Váci NKSE 36:28 (18:12)

Győr, Audi Aréna Győr, 0 néző

felkészülési mérkőzés

vezette: Hantos, Rózsahegyi

Győri Audi ETO KC: Glauser, Edwige 1, Brattset 3, Hansen 5, Leynaud, Solberg, Amorim 3, Kristiansen 1, Csekő 1, Lukács 4, Fodor 1, Kurtovic 7, Nze Minko 7, Faluvégi 3.

Stine Oftedal a padon ült ugyan a meccs alatt, de át sem öltözött a meccsre. Ezúttal a gólok és gólpasszok helyett jótanácsokat osztogatott csapattársainak a padon Danyi Gábor kérésére. Azt láthatta, hogy gyorsan magabiztos 6-1-es vezetésre tett szert a csapat, jött is a vendég időkérés a 9. percben. Rendbe is rakta a fejeket Szilágyi Zoltán, de nagyjából ez az öt gólos különbség meg is maradt a félidő végéig. Hansen remekelt, csereként beállva zsinórban 4 gólt lőtt, így szünetre 18-12-es vezetéssel mehettek a csapatok.

A második játékrész elején elkapta a fonalat a Vác, többször fel is jöttek három gólra, de ennél közelebb nem sikerült jutni, sőt Kurtovic és Minko vezérletével újra nőtt a győri előny, egészen az 58. percig, ahol meglett a közte tíz (36-26) is. A legvégén két góllal kozmetikázott a Vác, de így is sikerült magabiztos győzelmet aratni. Folytatás augusztus 28-án, Budapesten a Ferencváros ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában