Bajnoki

2024.01.17. 20:20

Női kézilabda - Jó hajrával nyert rangadót az ETO - edzői nyilatkozatok a meccs után

Nagyon fontos győzelmet és két pontot szereztünk - mondta a győri csapat edzője.

Kisalföld.hu

Fontos két pontot szerzett az Audi ETO

Audi-ETO–DVSC 25–23 (11–11)
Győr, Audi Aréna, NB I-es női mérkőzés, 2866 néző. V.: Felhő, Öcsi.

Audi-ETO: SOLBERG – GYŐRI-LUKÁCS 2, GROS 7/4, Oftedal 2, Brattset 2, Haugsted, Szöllősi-Schatzl 3. Csere: Toft (kapus), Kristiansen, Broch, NZE MINKO 6, Ryu Un Hi, Blohm 1, DE PAULA 2. Edző: Ulrik Kirkely.

DVSC: GABRIEL – Grosch, Hámori 2, Haggerty, Hornyák D., Vámos P. 1, PETRUS 3. Csere: Bartulovic (kapus), KÁCSOR 5, Jovovics 1. FÜZI-TÓVIZI 4, Csernyánszki 1, Johansson, TÖPFNER 6/4, Vámos M. Edző: Szilágyi Zoltán.

Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4. Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

A mérkőzés percről-perce >>

Bár a Bajnokok Ligájában nagyobb különbséggel legyőzte a Debrecent az ETO, a kupában és a bajnokságban rendre szoros meccseket vívott egymással mostanában a két csapat. Ráadásul mindkét gárda jó előjelekkel várhatta a magyar rangadót, hiszen  a győriek és a Debrecen is megnyerte a múlt hét végi BL-találkozóját.

Audi ETO győzelem a végjátékban

Ezzel együtt – vagy tán épp emiatt – nem kezdett  jól egyik együttes sem. Az ETO három támadását is elrontotta, míg Kácsor találataival  kétgólos előnyhöz jutott a DVSC, ám  hiába védett jól Gabriel, az 5. percben egyenlíteni tudtak a hazaiak. Három-háromnál aztán  „befagyott” az eredményjelző, mindkét oldalon rengeteg volt a hiba. A 11. percben jutott először vezetéshez az ETO, de Gabriel újabb bravúrjainak köszönhetően nem tudtak ellépni a zöld-fehérek. (15.p: 5–5).  Sőt a vendégek mozdultak innen előre (18. p: 5–7), ám Gabriel után Solberg is elkezdett védeni, s előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a Rába-partiak, pedig a játékrész hajrájában – Ryu korai pályára lépése miatt – kétszer került emberhátrányba a győri alakulat. Nem hagyta annyiban ezt a DVSC, amely a sok hibával tarkított, a vártnál gyengébb színvonalú első harminc perc végére egyenlíteni tudott.

A második félidőt is góllal kezdte a vendégcsapat, de most jobban „figyelt” az ETO, ám valamiért nem találta a saját ritmusát a haza gárda. Mindkét kapu előtt sok volt a hiba, így sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám aztán három góllal elhúzott a DVSC (47. p: 16–19). Időt kért Kirkely, ami után valamivel nagyobb sebességre kapcsolt az ETO, de nem nagyon tudott közelebb kerülni ellenfeléhez.Hét perccel a vége előtt mínusz egyre jött fel, az 56. percben pedig egyenlített az ETO (21–21). Hétméterest hibázott a DVSC (Solberg végül 17 védéssel zárt), ami lendületet adott a zöld-fehéreknek, akik átvették a vezetést, amit aztán már nem is engedtek ki a kezükből.

Így látták az edzők a mérkőzést

Ulrik Kirkely: – Tisztában voltunk vele, hogy nem lesz egyszerű győzni, hiszen a Debrecen jó csapat. Nem játszottunk szépen, nem voltunk elég élesek, nem voltak pontosak a befejezések sem. Nagyon fontos győzelmet és két pontot szereztünk.

Szilágyi Zoltán: – Büszke vagyok a csapatunkra, megvolt az esélyünk a győzelemre, ám  a végjátékban teljesen felörlődtünk, ekkor már nem tudtunk mit kezdeni a győriek gyors játékosaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában