Hamarosan repül a pöttyös labda

2024.06.15. 13:07

Győrkőcfesztivál 2024 - Önkénteseket keresnek a gyerekek biztonságáért

A Győrkőcfesztivál évről évre gyerekek és felnőttek ezreit mozgatja meg. Hogy a nagy forgatagban senki ne keveredjen el, a 14 év alatti résztvevők karszalagot kapnak. A sok kis kézre azonban sok nagy kéznek kell felragasztani a biztonságot jelentő szalagot. Ebben várják az önkéntesek segítségét.

Kisalföld.hu

Akár rövidebb időre, egy-két órára is lehet jelentkezni Győrkőc önkéntesnek.

Immár 17 éve, hogy megszületett a  Győrkőcfesztivál, ahol a résztvevő gyermekek biztonságát elsősorban a győrkőckarszalag garantálja.

Ennek lényege, hogy a minden 14 év alatti kisgyerek kezére kerülő karkötőn feltüntetik az őt kísérő felnőtt telefonszámát, így a tömegben esetleg eltévedő apróság pillanatok alatt visszakísérhető a családjához.

A módszer olyan jól működőik, hogy az elmúlt években már a szervezők segítségére sincs mindig szükség. A szülők, kísérők közvetlenül egymást hívják, ha magányos gyereket látnak kóborolni.

A Győrkőcfesztiválra érkező több ezer gyermek biztonságát a karszalag biztosítja. A felragasztáshoz viszont sok önkéntes kézre van szükség.
A Győrkőc Fesztiválra érkező több ezer gyermek biztonságát a karszalag biztosítja. A felragasztáshoz viszont sok önkéntes kézre van szükség. 

De a közel 12 ezer kisgyerek karszalagját megírni, kis kezére vagy bokájára felragasztani, rengeteg felnőtt kezet igényel. Akadtak eddig szép számmal óvónénik, egyetemisták, középiskolás önkéntesek (az ő segítségük beszámítható az 50 órás kötelező önkéntes munkába), akiknek köszönhetően mindenki hozzájutott a biztonságot jelentő győrkőckarszalaghoz.

Akár rövidebb időre, egy-két órára is lehet jelentkezni Győrkőc önkéntesnek.
Akár rövidebb időre, egy-két órára is lehet jelentkezni Győrkőc önkéntesnek.

Idén is nagy szükségük van a segítő önkéntesekre. A Vaskakas csapata, akik egyben a fesztivál szervezői is, olyan önzetlen felnőttek jelentkezését várja, akik akár csak egy vagy két órára is, de tudnak segíteni abban,  hogy az információs pontokon minden kisgyerekre felkerüljön a biztonságot jelentő telefonszám.

Jelentkezzenek a [email protected] email címen, vagy a 96/512-690-es vagy a +36202615965-ös telefonszámok valamelyikén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában