Női kézilabda

2024.05.26. 19:44

NB I – Győzelemmel hangolt a Bajnokok Ligája négyes döntőjére a Győri Audi ETO KC – galéria

Az ezüstérmes győri zöld-fehérek 40–25-re győzték le a Dunaújvárost.

Kisalföld.hu

Az Audi-arénában utoljára láthatta győri színekben Stine Oftedalt a győri közönség.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–DKKA 40–25 (19–12)

Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 2291 néző. V.: Fekete, Hajdu.

Audi-ETO: Duijndam – Hovden 5/1, Rju 2, DA PAULA 5, Blohm 3, NZE MINKO 6, Fodor 5. Cs.: TOFT, Solberg (kapusok), Haugsted 2, Broch 3, Oftedal 3, Gros 2, Szöllősi-Schatzl 2, Farkas J. 2/1, Kiss D. Edző: Per Johansson.

DKKA: Oguntoye – Nick, Da Costa, Szalai 3, PARÓCZY 5/1, Bouti 2, Sallai. Cs.: Wéninger (kapus), Arany 2/1, Trawczynska 1, Gajdos 2, LAKATOS 5, Horváth P. 2, Horváth A. 2, Török 1, Sztanó. Edző: Paic Róbert.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2. Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

A győrieknél ezúttal Kari Brattset Dale, Veronica Kristiansen és Győri-Lukács Viktória maradt ki.

 

Kissé álmosan kezdett a hazai csapat, nem pörgött fel igazán, 6–6-nál időt is kért Per Johansson. Egy 4–0-s rohammal el is lépett a győri gárda, mely felkeményítette a védekezését és Duijndam is több védést mutatott be. Tovább nőtt a különbség, de aztán a félidő 26. percében négy gólra visszazárkózott a DKKA (16–12). A játékrész hajráját megnyomták a győriek, így a szünetben hét gól volt a hazai előny (19–12).

A szünetben az NB II-es bajnokságot hibátlan teljesítménnyel megnyerő győri csapat vette át az aranyérmeket.

A második félidőt koncentráltan kezdték a zöld-fehérek, így a 37. percben már tíz gól volt a különbség (23–13). Hiába kért időt a vendégek trénere, nem tört meg a győri lendület, 31–19 volt a hazaiak javára. Innentől viszont már mindkét csapat a végét várta, a DKKA jól hajrázott, fel is jött 33–25-re. A végjátékot aztán megint megnyomták a zöld-fehérek, az utolsó nyolc percet 7–0-ra megnyerték, így végül nagy különbségű győzelemmel zárta a bajnokságot.

Nyilatkozatok

Per Johansson: – Az elmúlt hetet a védekezés gyakorlásával töltöttük, ehhez maximálisan jó ellenfél volt a Dunaújváros, amely felszabadult játékkal lepett meg bennünket. Rendkívül jól játszották az egy-egy elleni helyzeteket az első félidő kezdetén, ezért korán időt is kellett kérnem. Próbáltuk megnyitni a védelmünket, az öt-egyet, különböző formációkat gyakorolni. Fontos volt kipróbálni azokat a helyzeteket, amelyek várhatnak ránk, de nem szabadott megfeledkeznünk a támadókról sem. Ez egy különleges alkalom volt, hiszen voltak, akik utolsó mérkőzésükön léptek pályára. összességében elégedett vagyok a találkozóval.

Bruna de Paula: – Jót tett a mérkőzés az önbizalmunknak egy héttel a négyes döntő előtt, sikerült jó meccset játszanunk. Új dolgokat, a nyitott öt-egyet is kipróbáltuk a védekezésben, és azért is örülök ennek a sikernek, mert olyan két meccs következik az idény zárásaként, ahol mindent ki kell adnunk magunkból.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában