Hamarosan kezdődik a fesztivál

2024.06.17. 14:04

Halak úsztak fel a Baross útra Győrben - A Győrkőcfesztiválra borult díszbe a város + Fotók, videó

Vidám, színes halacskák fogadják a járókelőket a győri Baross úton hétfő délelőtt óta. Hogy kerülnek a vízi állatok a szárazföldre? No nem az áradás hozta őket, hanem gondos kezek helyezték el a lámpaoszlopokra. A 17. Győrkőcfesztivál közeledtét jelzik.

Barki Andrea

A Vaskakas Bábszínház munkatársai díszítették fel a Baross utcát.

Fotó: Csapó Balázs

– A 17. Győrkőcfesztiválra érkeztek a halak, mert tudják, hogy az idén "élünk, mint hal a vízben" – fejtette meg kérdésünkre a rejtvényt Kocsis Rozi, az eseményt szervező Vaskakas Bánszínház igazgatója. 

– Jelzik előre, hogy fergeteges parti lesz július 5-től 7-ig a városban, ahogy már megszokták tőlünk a gyerkőcök és a szülők. Tavaly szárnyaltunk az égig a madarakkal, és már régen kitaláltuk, hogy az idén a szlogenünk az "élünk, mint hal a vízben" lesz. Akkor még nem tudtuk, hogy a folyók elöntik a várost. Napi kapcsolatban vagyunk a Vízüggyel, bízunk abban, hogy az eseményig teljesen visszahúzódik a Rába is és le is tudják takarítani. Remélem napsütéses, mosolygós rendezvényünk lesz.

– Az idén ismét 10 helyszínre hozunk színes programokat. A belépő egy mosoly, ami lehet egy fotó, de lehet a gyerekekről szóló, fülig érő mosolyt ábrázoló kép is. Képzőművészet, irodalom, zene, népművészet mellett két különlegesség is lesz az idén. Az egyiket a Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Élményközpont hozza el a Dunakapu térre, Okosodónak neveztük el. A másik a nyitórendezvény. Pénteken 7 órakor a Dunakapu téren gyülekezünk, majd óriásbábokkal vonulunk a városháza elé, átvenni a város kulcsát. A gyerekek varázspálcát kapnak, amivel feladatuk is lesz. Szombat reggel 10 órától este 8 óráig, vasárnap 10 órától este 6 óráig várjuk a gyerekeket a Radó-szigeten, a Széchenyi téren, Király utcában, a Kazinczy utcában, a Bécsi kapu tér és a rakpartokon. Nem győzöm felhívni a szülők figyelmét arra, hogy minden gyerekre tegyenek karszalagot, mert azon ott van a felnőtt kísérő telefonszáma, így a gyerekek biztonságban lesznek, hiszen azonnal fel lehet hívni a szülőkat, ha valami probléma adódna – hívta fel már most a legfontosabb biztonsági intézkedésre a figyelmet az igazgató.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában