Klipforgatás

2024.06.17. 13:32

Fagyidal - Szarka Gyula forgatott klipet a Bécsi kapu téren - Fotók, Videó

Győrben, a Bécsi kapu téren forgatta hétfőn délelőtt legújabb klipjét Szarka Gyula, Kossuth-díjas énekes, zeneszerző a győri Lippentő Táncegyüttes, és Csiba Júlia közreműködésével. A dal egy igazi nyári édességről, a fagyiról szól. A héten várható melegben éppen aktuális a téma.

Barki Andrea

 

Szarka Gyula Csiba Júliával és a Lippentő együttes tagjaival forgatott videóklipet Győrben a Bécsi kapu téren.
Fotó: Csapó Balázs

Szarka Gyula szívesen jön Győrbe. Mi is történik ebben a szép környezeteben? – kérdeztük Szarka Gyulát. 

– A Fagylaltdal című szerzeményemhez forgatunk videóklipet. Két évvel ezelőtt jelent meg egy lemezem, Az Ének a konyhából címmel, amely a magyar gasztronómia csodáit sorakoztatja fel, szól többek között a vastag csabai kolbászról, a kocsonyáról, a pecsenyéről. A barátaim kérdezték, hogy nincs-e kedvem egy desszert nótát írni. Arra gondoltam, hogy a fagyiról írok. Ez egy picit pikáns, nagyon vidám, nyárias, jókedvű nóta, amihez most egy videóklipet készítünk. 

Csiba Júlia régóta dologzik együtt Szarka Gyulával. A forgatáson kitartóan ismételte a jeleneteket.
Fotó: Csapó Balázs

Szerencsére megfelelő társakat találtam hozzá Győrben. Fitos Dezső és a Lippentő együttes táncosai működnek közre a forgatáson, valamint a győri énekes, Csiba Júlia, akivel már régóta együtt dolgozom a zenekaromban. Nagyon szeretem Győrt, nagyon jó élményeim vannak róla, sokszor léptünk fel itt a Ghymes zenekarral. Tavaly a Győri Nemzeti Színházban egy telt házas koncertet adtunk Petőfi dicsérete címmel és remélem az idén ismét alkalmunk lesz a városban zenélni – mondta el kérdésünkre a dal szerzője.

Nem csak a dal vidám, a forgatás is jó hangulatban telt.
Fotó: Csapó Balázs

S hogy miért pont a fagyit választotta a desszertek közül? Mint mondta, már régóta itt van velünk a fagyi, beleivódott a magyar gasztronómiába. Elképzelhetetlen a nyár nélküle. Mindenki szereti, s fogyasztja már tavasztól őszig. 

A fagyit mindenki szereti, sokféléből választhatunk - a dal szerint is. 
Fotó: Csapó Balázs

 



 



 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában