Női kosárlabda

2024.05.13. 17:22

A címvédőt legyőzve bejutott a MEFOB nagydöntőjébe az UNI Győr-SZESE

Bár már 21 ponttal is vezetett a címvédő ELTE-BEAC ellen az UNI Győr-SZESE női kosárlabdacsapata a MEFOB elődöntőjében, végül 10 ponttal nyert, így kedden 14 órakor a fináléban lép pályára.

Kisalföld.hu

Örülhetnek a győriek, bejutottak a fináléba a hazai rendezésű MEFOB négyes döntőben.

Fotó: Nagy Gábor

UNI Győr-SZESE–ELTE-BEAC 78–68 (21–22, 21–9, 19–19, 17–18)

Győr, MEFOB-mérkőzés, elődöntő. V.: Gaál, Tóth K., Gombos.

UNI Győr-SZESE: CHROMÉJ 8, DOMBAI 17, Baffy 9/9, MOLNÁR L. 22/6, BÁNSZEGI 10. Cs.: ROZMÁN 10, Sághi 2, Mihály E., Horváth D. Edző: dr. Barthalos István.

Kiegyenlített első negyed után a második tíz percben sikerült nagyobb előnyre szert tennie a győri csapatnak. A harmadik negyedben már 21 ponttal is vezettek a több NB I-es játékost – Dombai Réka, Molnár Laura, Rozmán Lilla – felvonultató UNI Győr-SZESE (52–31), de az ELTE nagyot hajrázva a végjátékra felzárkózott, de hat pontnál közelebb nem tudott kerülni. A győzelemmel a győri egyetemi csapat kedden 14 órakor a nagydöntőben lép pályára.

Dr. Barthalos István: – Ilyen küzdelmes mérkőzésre számítottunk. Minden pályára lépő játékos nagyon akarta ezt a sikert. A döntőben is hasonlóra számítunk, remélhetőleg ugyanilyen végkimenetellel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában