Döntés

2024.05.23. 17:44

Befejeznék kormánytámogatással a tanuszodát Mosonmagyaróváron

Régóta elhagyottan és félkészen áll a mosonmagyaróvári tanuszoda. Az állami beruházás témaként felmerült a képviselő-testületi ülésen. Árvay István polgármester hangsúlyozta, a napokban bejelentést tesznek a helyszínen, ami a fejlesztés folytatását jelenti.

Mészely Réka

Befejezésre vár a tanuszoda a mosonmagyaróvári Fácános utcában

Fotó: Mészely Réka

Még 2020 végén írtunk arról, hogy kormányzati támogatással épül tanuszoda Mosonmagyaróváron. A Magyar Közlöny szerint akkor az állam mintegy egymilliárd forintot nyújtott a beruházáshoz. A város a területet biztosította a Fácános utcában a fejlesztéshez. A munkának neki is állt az akkori kivitelező, aztán a beruházás abba maradt. Sokakat foglalkoztatott a miért, és most az önkormányzati választások előtt újból egyik kiemelt témává vált.

Tanuszoda félig készen

Napirend előtt a képviselő-testületi ülésen Szabó Miklós (MPKE) hozta fel újból. A képviselő, mint elmondta, a Városközpontból több jelzés is érkezett hozzá, hogy a félig kész épületben elszaporodtak a rágcsálók, a két medencében meg beindult a vízi világ.

– 2022 áprilisában kellett volna átadni. Állami beruházás, nem a város sara, hogy ez nem történt meg – fogalmazott Szabó Miklós, aki kérte Árvay István polgármestert, hogy a kivitelezővel vagy az építtetővel vegye fel a kapcsolatot.

A város a telket adta

A városvezető hangsúlyozta: ismert számára a tanuszoda állapota, helyzete, tényszerűen igaz, amit a képviselő állít.

– Jó döntés volt, amikor ingyen telket adtunk a beruházáshoz – emelte ki Árvay István, aki kitért arra, hogy a fejlesztés negyven százalékos készültségénél vonult le a kivitelező, mely csődöt jelentett. Új közbeszerzést írtak ki, hat érvényes ajánlat érkezett – egyikük mosonmagyaróvári vállalkozás részéről érkezett.

Döntés a kormányülésen a folytatásról

Árvay István fontos hírt közölt: jövő héten a helyszínen jelentik majd be a beruházás folytatását. Addig is előzetesen arról beszélt, hogy a kormányülésen döntés született a mosonmagyaróvári tanuszoda ügyében. A napokban a Magyar Közlönyben teszik ezt közzé, a nyertes ajánlattevő nevével együtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában