Jelenleg nem áll olimpiai kvótás helyen

2024.05.23. 11:53

A győri Sipőcz Richárd hamar búcsúzott a vb-től

Kisalföld.hu

A 100 kilogrammos Vég Zsombor után a +100 kilogrammos Sipőcz Richárd is egy vereséggel búcsúzott csütörtökön az Abu-Dzabiban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
    A győri Széchenyi Egyetem SE versenyzője a 32 között a holland Jelle Snippével kezdett, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon. A 25 éves ellenfél legnagyobb sikere a tavalyi Eb-n nyert bronzérem volt.
    A második csatában a három World Tour-éremnél tartó magyar - aki korosztályos szinten minden világversenyt megnyert - nem talált fogást riválisán, aki két perc elteltével leszorítást kezdeményezett. A 23 éves Sipőcz nem tudott kiszabadulni, így Snippe ipponnal nyert, ő pedig helyezetlenül zárta negyedik vb-jét.    
    Sipőcz a súlycsoport világranglistájának 35-ödikjeként nem áll kvótás helyen.

Korábban az 52 kilogrammos súlycsoportban szerepelt a kétszeres U23-as Európa-bajnok Gyertyás Róza, aki pályafutásának első világbajnokságán kemény csatában, intésekkel jutott túl első ellenfelén, a holland Naomi van Krevelen.
A Koroncói Tutti JK versenyzője a harmadik fordulóban a súlycsoport egyik nagyágyúját, az olimpiai ezüstérmes, négyszeres világbajnoki dobogós, kétszeres Európa-bajnok Amandine Buchard-t kapta ellenfélül. A francia klasszis vazarival került előnybe, de Róza nagyot harcolt, az összecsapás második felében némileg fölénybe is került, de a rutinos rivális végül egy pillanatra a vállára tudta fordítani, ezzel véget ért a párharc.
    A kilencfős magyar válogatott az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik hellyel fejezte be az Egyesült Arab Emírségekben zajló vb egyéni küzdelmeit. A világbajnokság pénteki zárónapján a vegyes csapatversenyre kerül sor, melyben a magyarok a 16 között Mongóliával szállnak szembe. A párharc győztesére Georgia vár.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában