Szomszédok és partnerek

2024.05.23. 22:49

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ausztriával egyformán gondolkozunk fontos kérdésekben

A két miniszter a megbeszélésen az egyre erősebb illegális migrációs nyomásról is beszélt.

A magyar honvédelmi miniszter és Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszter találkozója

Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Ausztriával nem csak határaink közösek, hanem egyformán gondolkozunk fontos kérdésekben - mondta a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban azon alkalomból, hogy az alsó-ausztriai Grafeneggben találkozott Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszterrel.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett, hogy Magyarország alig hat hét múlva át fogja venni az Európai Unió soros elnöki pozícióját.

Magyarország kiemelt hangsúlyt helyez Európa védelmére, az önálló védelmi képességek fejlesztésére és az európai védelemipar erősítésére, és "ebben a tekintetben Magyarország élen jár, megújítjuk a haderőnket, és egy erős, független védelemipart is építünk" - emelte ki a miniszter, hozzátéve, hogy Magyarország ebben is együttműködik Ausztriával.

Beszámolója szerint a megbeszélésen érintették az egyre erősebb illegális migrációs nyomást, amely - mint fogalmazott - "Ausztriában már kiemelt gondokat okoz, és nagy szükség van arra, hogy országaink együttműködjenek a határainkon annak érdekében, hogy ez a veszély távol maradjon Magyarországtól".

"A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát" - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában