Férfi kosárlabda

2024.02.03. 20:54

NB I – A gyenge kezdés megbosszulta magát, kikapott Pakson a Sopron KC

Az első negyedben összeszedett 18 pontos hátrány ledolgozhatatlannak bizonyult a soproniak számára.

Kisalföld.hu

Atomerőmű SE–Sopron KC 86–76 (27–9, 22–30, 15–12, 22–25)

Paks, NB I-es férfimérkőzés, 800 néző. V.: Praksch, Söjtöry, Major.

ASE: Ihring 8, CLARANCE 25, Géringer 5/3, NICHOLSON 17/6, WOOTEN 13. Cs.: Wright 7, Dorogi, KOVÁCS Á. 4, Kucsora 2, Dorogi, Kékesi 5/3. Edző: Sebastjan Krasovec.

SKC: NICHOLS 25/9, Meszlényi, Fazekas, DA SILVA 14, Molnár 2. Cs.: MATHIS 20/12, Sidibe 7, Csendes 8/6, Sitku, Schöll. Edző: Gasper Potocnik.

A mérkőzés elején mindkét csapat kapkodott. Da Silva a Griffint nélkülöző SKC-nak szerzett vezetést, Clarance zsákolással egyenlített. A két csapat idegességét jól jelezte, hogy az 5. percben 4–3-as soproni vezetést mutatott az eredményjelző. A hazaiak nyugodtak meg hamarabb, és a szakasz közepén többször leindították az indiszponált soproniakat, s egy 10–0-ás rohammal elhúztak. Hiába kért kétszer is időt Potocnik, és törte meg a hosszú soproni kosárcsendet büntetőkből Nichols, Nicholson vezérletével tovább "nyílt az olló", 22–6-ra húzott el a Paks. Mathis faragott triplával az SKC hátrányán, de továbbra is az ASE akarata érvényesült, amely közel 20 pontos előnnyel zárta a nyitószakaszt.

A második negyed újabb soproni eladott labdával és Wooten zsákolásával indult, ezzel nőtt 20 pontra a különbség. Magas szerkezetre és zónára váltva az SKC megtörte a paksi lendületet, és egy 7–0-val 15 ponton belülre került. A szakasz közepén váltva estek a kosarak, állandósult a 15 pont körüli hazai vezetés. Nichols sorozatban három SKC-akciót fejezett be triplával, ezzel tíz ponton belülre került az SKC. A fiatal Géringer triplája sem törte meg az SKC-t, amely Da Silva büntetőivel zárkózott tovább. A félidő a rutinos Kovács duplájával és tízpontos hazai vezetéssel zárult.

Két hazai kosárral kezdődött a második félidő, majd Sidibe villant. Állandósult a 10 és 15 pont közötti ASE-előny. A szakasz hajrájában Csendes és Mathis triplájával próbált az SKC versenyben maradni, de a Wooten–Nicholson duó vezette ASE 13 pontos vezetésről várhatta a befejező 10 percet. Ez Mathis 4 pontos játékával (tripla plusz büntető) indult, ám ezt nem tudták "meglovagolni" a vendégek, akik a hátrány miatt siettették támadásaik befejezését és ez többször elsietett dobásokhoz, eladott labdákhoz vezetett. Bár a Paks sem játszott jól, tartotta 10 pont körüli előnyét. A szakasz derekán Da Silva rendezetlen védelem elleni zsákolásával 7 pontra feljött az SKC, de jöttek az újabb eladott labdák, ismét 10 fölé nőtt a különbség, így hazai siker született.

Gasper Potocnik: – Gratulálok a Paksnak a győzelemhez, megérdemelték, az egész meccsen jobbak voltak. Főleg az első negyedben, ahol tulajdonképpen mi elvesztettük a mérkőzést. Sokkal fizikálisabb játékot mutattak, mint mi és olyan szituációkba hajszoltak bennünket, amelyekben nem tudtunk csapatként működni. Nem tudtunk jól reagálni a fizikalitásra, amit meg tudok érteni, nem játszottunk okosan. Nem játszottunk együtt, nem volt türelmünk, teljesen likvidálták a játékunkat. Tizenkilenc eladott labdával és ilyen védekezéssel nem fogunk tudni idegenben meccset nyerni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában