Női kézilabda

2024.02.23. 15:32

Megvan, hol folytatja pályafutását az Audi ETO-tól távozó norvég klasszis

Eldőlt, hova igazol a nyáron a Győri Audi ETO KC kapusa. Silje Solberg hazaigazol Norvégiába.

Kisalföld.hu

Silje Solberget a Bajnokok Ligája címvédője csábította magához.

Fotó: MW-archívum

Már korábban eldőlt, hogy a szezon végén távozik a Győri Audi ETO KC-tól Silje Solberg, most már azt is tudni, hol folytatja pályafutását. A szülési szabadságát követően az ősz végén visszatért kapus hazamegy, és a következő három évben a norvég Vipers Kristiansand csapatát erősíti, ahol a szintén volt győri Katrine Lunde lesz a poszttársa.

A norvég kapus tavaly augusztusban adott életet kislányának, Emmának.

„Eljött az ideje, hogy hazatérjek. Hosszú éveket töltöttem külföldön, hogy Bajnokok Ligáját nyerjek, erre a Vipers nyerte meg a sorozatot az elmúlt három évben. Ez is jelzi, hogy jól dolgoznak a klubnál” – indokolta döntését a kapus.

Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Silje Solberg 2014-ben hagyta el a norvég bajnokságot, előbb a dán Holstebro csapatát erősítette, majd megfordult a Issy Parisnál és Siófokon is, 2020-ban igazolt az ETO-hoz, mely a friss világbajnok francia Hatadou Sakóval pótolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában