Labdarúgás: U17-es magyar válogatott

2023.08.16. 06:52

Három ETO-játékos a győztes csapatban

Kisalföld.hu

A magyar válogatott biztos győzelmet aratott. Fotó: mlsz.hu

Fotó: Micheller Szilvia

A magyar U17-es válogatott magabiztos, 4-1-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát Üzbegisztán ellen. A csapatból Kocsis Botond, Csorba Dominik és Csorba Noel az ETO játékosai. Az ETO-ból a keret tagja még Zója-Katona Márk, valamint győri kötődésű Németh Hunor.

 A címvédő magyar csapat kispadján ezen a mérkőzésen debütált Jeremiás Gergő szövetségi edző.

– Végig nagyszerű hozzáállással játszottunk, és bár az első félidőben egy-két taktikai dolog nem úgy működött, ahogy elterveztük, a győzelem nem forgott veszélyben. A játékosok megérdemlik a dicséretet, de azért fontos leszögezni, hogy ez még csak az első állomás volt, a torna és az őszi szezon neheze még csak most jön majd. Ami számomra a legfontosabb, hogy a csapat végig tudatosan futballozott, a mérkőzés nagy részében jó döntéseket hoztak a játékosok. Voltak azért hibák is a játékunkban, ezeket kielemezzük, és igyekszünk minél előbb kijavítani őket – mondta a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző.

A torna másik keddi mérkőzésén a horvátok 2-1-re nyertek az izlandiak ellen. A mieink csütörtökön 17.30-tól a horvátok ellen folytatják szereplésüket a viadalon – olvasható az mlsz.hu-n.

Magyarország-Üzbegisztán 4-1 (1-0)
Magyarország: Kocsis Botond – Szabó Ákos (Csorba Dominik, 75.), Pál Barna (Kis Bálint, 80.), Csorba Noel (Rácz István, 80.) – Zója-Katona Márk (Kostevc Kvin, 63.), Somogyi Ádám, Németh Hunor (Fónai Bence, 80.), Hős Zsombor (Kovács Krisztián, 75.), Tóth Bence (Bolgár Botond, 63.) – Barkóczi Barnabás (Mondovics Kevin, 63.), Kovács Patrik (Egri Imre, 75.)
Gólszerzők: Kovács P. (2), Hős, Egri.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában