Európa-bajnokság

2023.07.06. 13:52

Győri és mosonmagyaróvári gólokkal győzelemmel kezdett a magyar junior kézilabda-válogatott

A magyar női junior kézilabda-válogatott 30–29-re legyőzte Franciaországot a korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön Mioveniben. Az Audi-ETO játékosa, Farkas Júlia 2, a következő szezonban a Motherson-Mosonmagyaróvárt erősíti Varga Emília 1 gólt lőtt.

kisalfold.hu

Hátrányból fordítva győztek a magyarok a nyitófordulóban.

Fotó: mksz.hu

A magyar szövetség honlapja szerint a győztes gólt kilenc másodperccel a vége előtt Kövér Luca – mostanáig a győriek játékosa volt, de ősztől az Alba Fehérvárban játszik – dobta, akinek ez volt az egyetlen találata a meccsen. Simon Petra hét, Csíkos Luca és Csernyánszki Liliána hat-hat, Szabó Anna öt góllal, Zaj Klára 15 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Szilágyi Zoltán szövetségi edző csapata legközelebb pénteken 12 órakor lép pályára, amikor Szerbiával találkozik, majd vasárnap 16.30-tól Norvégia ellen zárja a csoportkört. A felsőházi középdöntőbe az első két helyezett jut.

A romániai torna első 13 helyezettje kijut a jövő évi északmacedóniai U20-as világbajnokságra.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, C csoport: Magyarország–Franciaország 30–29 (12–15).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában