NB II foci

2023.07.30. 09:22

Gyirmót-ETO derbi - Városi rangadóval rajtol az új szezon Győrben

Vasárnap rajtol a Merkantil Bank Liga NB II 2023/2024-es idénye, s mindjárt egy városi rangadóval kezdődik a szezon, a Gyirmót az ETO-t fogadja.

Szeitz Tibor

A két győri csapat legutóbbi találkozóját tavasszal 4-0-ra a Gyirmót nyerte az NB II-ben.

Fotó: Rákóczy Ádám

Előzetes

Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr

Gyirmót, Alcufer Stadion, vasárnap, 17.30 óra. V.: Kovács I.

Gyirmóton új időszámítás kezdődött, mivel nem csupán a keret, a vezetőedző személye és a szakmai stáb is változott. Az együttes trénere a klub egykori játékosa, az a fiatal edzőként is már komoly eredményeket felmutató Csizmadia Csaba lett, aki egyből egy városi rangadón irányíthatja a csapatot.

„Örülök, hogy ilyen mérkőzéssel kezdjük a bajnokságot, mert az ilyen rangadóknak remek a hangulata és ez mindenképpen pozitív. Ezért készülünk, s ha egy ilyen mérkőzés valakit nem dob fel, az baj. Az lenne a jó, ha minden mérkőzés ilyen lenne. Nem mellesleg egy jó eredménnyel, jó focival elnyerhetjük a szurkolók bizalmát, akik aztán a következő alkalommal is kijönnek majd a stadionba – említette a gyirmóti vezetőedző, akitől a kék-sárgák formája felől is érdeklődtünk.

– Nem tudom, hogy van-e olyan, hogy kész van egy csapat. Ha ezt állítanám, valószínű, nem lenne igazam. Kemény öt hét van mögöttünk, s ami látszik, jó úton haladunk, alakul az együttes. Többnyire arra törekedtünk a felkészülés alatt, hogy meglegyen a saját játékunk, mindenki tudja a saját feladatát, de nyilván minimálisan alkalmazkodni kell az ellenfélhez is, s a mostani egy nehezebb időszak, hiszen tisztában vagyunk az igazolásokkal, ám még nem ismerjük a rivális erősségeit, gyengéit. De igazából ez nem is ránk tartozik, a fontos, hogy mi azt csináljuk, amit az elmúlt öt hétben gyakoroltunk és ezt a pályán is megmutassuk. Célunk a győzelem, de nem csak a rajton, szeretnénk minden találkozónkon a három pontot megszerezni” – tette hozzá Csizmadia Csaba.

A két győri csapat legutóbbi találkozóját tavasszal 4-0-ra a Gyirmót nyerte az NB II-ben.
Fotó: Rákóczy Ádám

Az ETO-nál a nyári erősítések alapján úgy tűnik, reálisnak tűnik az élvonalba való feljutás. A tavaszi keretből 19 magyar futballista távozott, a 14 érkező között pedig van román, szudáni, montenegrói, osztrák, mali, szlovák és argentin játékos is, tehát a remélt feljutás érdekében a tulajdonos még a magyar szövetség által biztosított központi támogatásokról is lemond, amely a Merkantil Bank Ligában nem jár idegenlégiósok szerepeltetése esetén. Tegnap még egy brazil játékos szerződtetését is bejelentette a klub. A 20 éves Riquelme Rodrigues Mendes egy évre érkezik kölcsönbe a DAC csapatától. A játékos Sao Paulóban született 2002-ben.

A labdarúgással a világhírű Corinthians csapatában ismerkedett meg, ahol az U20-as korosztályig szerepelt. Onnan aztán Európába vezetett az útja, a dunaszerdahelyi DAC igazolta le, ahol 2023 áprilisában mutatkozott be. A sárga-kék gárdától Somorjára került kölcsönbe, a szlovák másodosztályban hét mérkőzésen lépett pályára, melyeken védekező középpályás létére háromszor is eredményes volt. A csapatot továbbra is a márciusban kinevezett spanyol Antonio Munoz irányítja vezetőedzőként.

Ő így várja a rajtot: „Nagyon vártuk már, hogy végre elkezdődjön a bajnokság. Külön öröm számunkra, hogy városi derbivel nyitjuk a szezont. Nagyon kemény kilencven perc vár ránk a jó erőkből álló Gyirmót ellen. Tisztában vagyunk vele, hogy hatalmas a várakozás, nagyon sok szurkoló biztat majd bennünket a helyszínen. Szeretnénk nekik örömet szerezni egy jó eredménnyel.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában