Szeretné visszakapni az életét

2024.05.18. 07:58

Négy méter magasról zuhant le favágás közben – Alapítványunk segítette a kajárpéci fiatalembert és családját

Bíznak annak a családapának a felépülésében, aki favágás közben zuhant le a magasból Kajárpécen még 2019-ben. A fiatalember a balesetet követően hosszú ideig feküdt kómában, most új kezelésben bízik családja, és kapaszkodik a reménybe. Gábort, és nehéz helyzetbe került családját a Jóakarat Hídja Alapítvány olvasóink önzetlenségének köszönhetően támogathatja. Négy méter magasról zuhant le Németh Gábor.

Ollári Gergely

Öt évvel ezelőtt, a fáról lezuhanva Németh Gábor a fejét ütötte be, súlyos koponyasérülésekkel szállította mentőhelikopter a győri kórházba. Előtte a helyszínen két mentőosztag, negyven percen át próbálta meg stabilizálni az állapotát.

A kórházban aztán a műtőbe vitték, nem volt eszméleténél. Helyzete ezt követően is válságos maradt. Az öt éve, és az azóta történteket a fiatalember édesanyja, Némethné Rugovics Gyöngyi idézte fel lapunknak. Négy méter magasról zuhant le a fiatalember.

Négy méter magasról zuhant le favágás közben. Németh Gábort és családját a Jóakarat Hídja Alapítvány is segítette. Fotó: Csapó Balázs
Négy méter magasról zuhant le favágás közben. Németh Gábort és családját a Jóakarat Hídja Alapítvány is segítette. 
Fotó: Csapó Balázs

– Azon a napon Gábor a sógoromnak segített fát kivágni. Ahogy ilyenkor kell, szabályosan ki volt kötve, a létrán állt, de az utolsó faág beakadt az oldalán lévő kötélbe és magával rántotta. Négy méter magasról zuhant le, és beszakadt a feje – mesélte az édesanya. 

Négy méter magasról zuhant le

Az életerős, jó kedélyű fiatalember élete egyetlen pillanat alatt omlott össze. Több hetes kóma és kórházi kezelés után úgy tűnt, javul az állapota. Kikerült a tolószékből,  tornáztatták, megbirkózott a memóriakártyával. 

– Aztán másfél éve valami megváltozott, komoly viselkedési és pszichés problémák jelentkeztek nála. Nem tud dolgozni, állandó gondozásra szorul. Gyógyszereket szed reggel, és este. Most felcsillant némi reményünk egy terápiás kezelés formájában, amely sokat javíthatna az állapotán, és képes lenne az önálló életre.

Szerencsére elérhető közelségben van, a megyeszékhelyen található az az intézmény, ahol hasonló problémákkal küzdő betegeknek nyújtanak segítséget. Ennek ára mintegy másfél millió forint lenne –fogalmazott lapunknak az édesanya, aki nemrég felhívást tett közzé a közösségi média felületein. Itt körülbelül háromszázezer forint összegnyi támogatás érkezett számukra. 

A kajárpéci Németh Gábor 36 éves, feleségével elváltak, nyolc éves kisfia nap mint nap látogatja. A családapa nehézkesen beszél, édesanyja gondoskodik róla a nap huszonnégy órájában. Lapunknak ottjártunkkor csak annyit mondott: „szeretném visszakapni az életem”. 

A Kisalföld Jóakarat Alapítványa a kajárpéci Németh Gábort, és nehéz helyzetben lévő családját háromszázezer forinttal támogatta. A terápia nagy esélyekkel javítana Gábor jelenlegi állapotán, annak magas költsége azonban nagy terhet ró a családra. 

Továbbra is várják a támogatásokat, a kezelés magas költsége miatt. Számlaszámuk: 59800039-15062411 MBH bank. 

Segíthet Ön is! A Jóakarat hídja olvasóinkat köti össze a rászorulókkal, az Önök adományaiból segíti őket. Ha bármekkora összeggel hozzá szeretne járulni a támogatásokhoz, azt a Lapcom Média Alapítvány 12096705-01312657-00100008 számlájára utalással megteheti. Köszönjük! Ha segítséget kérne. Az alapítvány segítségét levélben vagy e-mailben kérhetik a rászorulók és az őket ajánlók. A postacímünk: 9021 Győr, Újlak utca 4/A. E-mail-cím: [email protected].

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában