Kajak-kenu

2024.05.17. 18:36

A győri Kolozsvári Brúnó aranyérmet szerzett a maratoni országos bajnokságon

A győri Graboplast VSE kajakosa, Kolozsvári Brúnó aranyérmes lett Győrben, a Kadler Gusztáv maraton kajak-kenu országos bajnokságon. Ezen kívül egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a hazai klub.

Kisalföld.hu

Kolozsvári Brúnó nyerte a kajak egyesek számát a győri rendezésű maraton országos bajnokságon.

Fotó: kajakkenusport.hu

A férfi kajakosoknál a húszszoros világbajnok Csay Renáta fia, a húszéves Kolozsvári Brúnó diadalmaskodott a tavaly győztes Sellyei Csanád és klubtársa, Boros Adrián előtt.

„Már mindenem fájt a végére, de úgy gondoltam, hogy egy életem, egy halálom, megverem Csanádot egyesben – értékelte az újdonsült magyar bajnok a kajakkenusport.hu oldalon. – Nem mentünk nagy iramot, ezért sűrű boly alakult ki. Két hetet készültünk erre a versenyre, előtte a síkvizi edzéseink voltak. Az volt a tervem, hogy végig vizezzem az élbolyban és csak a végén induljak meg, lesz, ami lesz alapon.”

A női kajakosoknál Kiszli Vanda megvédte címét, az Atomerőmű SE kilencszeres maraton világbajnok versenyzője mögött ugyanazok állhattak dobogóra, akik tavaly: a győri Czéllai-Vörös Zsófia lett a második, míg Csépe Panna a harmadik.

A női kenusok hatfős versenyében Matkovics Lili Sára volt a leggyorsabb, megelőzve a 2023-as bajnokot, Hegedűs Karolinát.

A férfi kenusok mezőnyéből hiányzott a címvédő Kövér Márton, aki ezúttal csak párosban száll majd vízre. A távollétében a 2005-ös születésű, tokaji Soltész Péter nyerte a számot, amelyben elindult a pekingi olimpiai bajnok Vajda Attila is. A 41 esztendős, világ- és Európa-bajnok sportember a kilencedik helyet szerezte meg a tíz kenust számláló mezőnyben.

A hétvégi, győri verseny egyben a poznani Európa-bajnokság, valamint a horvátországi Metkovicban rendezendő világbajnokság első válogatója is.

A szövetség korábbi alelnökéről, a 2019-ben elhunyt Kadler Gusztávról elnevezett országos bajnokság szombaton a párosok futamaival folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában