Kosárlabda

2023.06.18. 14:25

Két soproni játékos is készül a debreceni U19-es világbajnokságra

A Sopron KC NB I-es férficsapatának két játékosa is ott van a szűk egy hét múlva, június 24-én kezdődő, Debrecenben rendezendő U19-es világbajnokságra készülő magyar válogatott keretében.

kisalfold.hu

Csendes Péter (balra) és Csátaljay Péter még reménykedhet a kerettagságban.

Csátaljay Péter és Csendes Péter készülhet korosztályos vb-re, amelyen a magyar válogatott a rendező jogán vehet majd részt.

Nagyobb nemzetközi tapasztalata Csátaljaynak van, aki részt vett, sőt, a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt a tavalyi bulgáriai B divíziós U18-as Európa-bajnokságon.

Szombattól a világbajnokságon akár két – sőt, ha ide számítjuk a szintén kerettag és a kosarazást Sopronban kezdő, ám pár éve Pécsett játszó ifj. Meszlényi Róbertet is, akkor három – Sopronból induló játékos képviselheti majd a magyar színeket a világbajnokságon.

Addig még van pár nap, pár edzés, a korábban Sopronban rövid ideig edzősködő Váradi Kornél szövetségi edző a tervek szerint a hét közepén jelöli ki a világbajnokságon szereplő tizenkettes keretet.

Csendesnek mindenesetre az A divíziós lengyelek elleni felkészülési mérkőzésen dobott 24 pont jó ajánlólevél lehet arra, hogy a szűkített keretnek is a tagja lehessen, Csátaljay mellett pedig a már említett nemzetközi rutin szólhat...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában