Teke

2023.05.10. 18:06

Dicséretes a a Győr-Szol TC negyedik helye

mohay gábor

Győr sportéletében a rendszerváltásig meghatározó szerepet töltött be a tekesport: világbajnokok, bajnokok sikerei mellett csapatok sokasága játszott a rengeteg vállalati pályán, népszerűek voltak az utánpótlást adó üzemi bajnokságok. Ma a megyeszékhelyen férfivonalon jóformán a csúcson, a Szuperligában játszó Győr-Szol TC és modern, Kristyán Zsuzsanna világbajnoknőről elnevezett létesítménye köré csoportosítható a sportág.

-A most véget ért bajnokságban a negyedik helyen végzett a gárda. Ez sikernek mondható? – kérdeztük Szabó Milán szakosztályvezető-edzőtől.

-Mindenképpen jó eredmény, a legjobb, amióta a tizenegy éve alakult klub csapata az élvonalban szerepel – válaszolta a 27 éves sportvezető, aki saját pályafutását cserélte fel a közösség ügyes-bajos dolgainak intézésére. - Az ifjúságiak ötödik helye is dicséretes, melyhez ifj. Gelencsér Attila és Bende Ákos járult a legnagyobb mértékben. Elmondhatjuk, hogy öt év munkája és a két utolsó esztendő megalapozott építkezése érett be erre a bajnoki idényre. A visszaigazolt Danóczy Richárd, a Szentgotthárdról érkezett Somodi Károly mellé felfejlődött a saját nevelésű Tóth Dániel és Németh Máté, együtt maradt a Koller Dániel, Pete II László, Kiss Norbert, Batki Tamás által képviselt törzsgárda, ők kiegészítve a debreceni Bíró Ervinnel sikerrel küzdöttek a dobogó közeli végeredményért.

-Nem irigylik a női Szuperligában nemzetközileg is jegyzett Ipartechnika trófeáit?

-Meggyőződésünk, hogy a férfimezőny a három országos szintű bajnoki rendszerével jóval erősebb hátteret követelne meg, mint a nőknél, ahol még inkább a feje tetejére állt a piramis. Nagyon nehéz a fiatalokat a csarnokba csábítani. Három éve két régi sporttársunk megszervezte a városi középiskolai felmérést testnevelés órai keretek között. Több mint hatszáz résztvevőből négyen kezdtek edzésre járni, mára egy maradt belőlük, ő egy év kihagyás után az NB II-be, Mosonszentmiklósra igazolt. Ezért kell örülnünk a jó helyezésnek, amelyet a csapategység mellett a minden igényt kielégítő létesítménynek, a kialakult családias légkörnek köszönhetünk, és ehhez a névadó cég megadja a szükséges támogatást.

-Mennyire tudnak hosszú távra tervezni?

-Mindig csak a következő idényre összpontosítjuk az erőinket, a bizonytalansági tényezők ennél többet e pillanatban nem tesznek lehetővé. A Szeged – Zalaegerszeg - Répcelak hármas rivalizálásába aligha tudnánk beleszólni, a mögöttünk jó lehetőségekkel rendelkező klubokkal szemben viszont mindenképpen szeretnénk megtartani a kiharcolt pozíciónkat. Danóczy személyében van egy válogatott kerettagunk, s ha reményeink szerint együtt marad a keret, a következő bajnokságban sem okozunk csalódást támogatóinknak, szimpatizánsainknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában