Sikertelen rendelés

2024.05.24. 07:15

Veszélyes az interneten előreutalással vásárolni – A rendőrség Győr-Moson-Sopronban is óvatosságra int

Az elmúlt időszakban több olyan személy vált csalók célpontjává, akik az ismertebb közösségi oldalak online piacterén kívántak különböző árucikkeket beszerezni. A rendőrség felhívja a figyelmet az internetes vásárlás veszélyeire.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

Egy Győr-Moson-Sopron vármegyei hölgy fürdőmedencét szeretett volna rendelni az interneten. Mivel a vételár megbeszélését követően jó üzletnek találta a vásárlást, 100 ezer forintot utalt el előre a hirdetőnek, aki ezután köddé vált.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet az óvatosságra. Oldalukon megosztották tanácsaikat is: 

  • Online térben megrendelt termék esetén – amennyiben nem ellenőrzött oldalról, illetve ismeretlen személytől vásárolnak – soha ne utalják el előre a vételárat vagy előleget!
  • Utánvét esetén is csak a kézbesített csomag tartalmának ellenőrzését követően fizessenek!
  • Nem árt tudni, hogy egy közösségi oldalon regisztrált profil nem alkalmas arra, hogy a mögötte álló személyazonosságát igazolja. Az oldalak üzemeltetői a regisztrálók adatainak valódiságát nem ellenőrzik, és az általuk feladott hirdetések valóságtartalmát sem tudják igazolni.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán találhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában