Szép eredmények

2024.05.24. 07:44

Országos versenyeken szerepeltek sikerrel a csornai Csukás-iskola tanulói

Kiváló versenyeredményekről számolt be a csornai Csukás Zoltán mezőgazdasági iskola az idei tanévből. Országos vetélkedőkön álltak helyt az intézmény tanulói.

Cs. Kovács Attila

A jánoshalmi gépészeti versenyen járt csapat. Jobbra Festő László, az iskola oktatója, a diákok felkészítője. Fotó: Csukás-iskola

Kimagasló eredményeket értek el az idei tanévben a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola diákjai a különböző szakmai versenyeken. Festő László, az intézmény oktatója az iskola közösségi oldalán számolt be a sikerekről. 

A mezőgazdasági gépésztechnikusok országos szakmai tanulmányi versenyének (OSZTV) döntőjébe, melyet Hajdúböszörményben rendeztek, három csornai diák jutott be. Szoros versenyben végül Bakos Péter a kilencedik, Pákai Flórián az ötödik, Tamaska Gergő a negyedik helyen végzett a tizen- nyolc résztvevő között. A szakma kiváló tanulója tanulmányi versenyen (SZKTV) Pétervásárán a mezőgazdasági gépész szakon az országos döntőn Németh Martin és Megyeri Dániel képviselték a Csukást. Martin a hatodik, Dániel a hetedik helyet szerezte meg, ugyancsak tizennyolc versenytárs mellett. 

Az SZKTV gazda, növénytermesztő szakirányú tanulóinak versenyét Hódmezővásárhelyen tartották. Bella Nikolett és Kovács Csenge jutott el a döntőig a csornai iskolából. Nikolett lett a második, Csenge a harmadik. A Dr. Szabó Gusztáv országos gépészeti emlékversenyen, Jánoshalmán a Csukás csapata a döntőbe jutott. A Horváth Bálint, Farkas Dávid és Nagy Bálint alkotta csapat nagyon szoros küzdelemben a második helyet szerezte meg. 

Az elért eredményeket különdíjak is színesítik, amikben azok a diákok részesülnek, akik az adott verseny valamely fordulójában a legjobban teljesítenek. Az OSZTV-n és az SZKTV-n induló tanulók – egy kivétellel – mindannyian 70 százalék fölött teljesítettek, így mentesültek a szakmai vizsga alól. Bizonyítványukat pedig 100 százalékos, jeles eredménnyel vehetik át. 

Szívből és őszinte örömmel gratulálok tanulóinknak. Büszke vagyok rájuk. Köszönettel tartozom a versenyzők családjának, illetve iskolánk vezetésének, hogy lehetővé tették a nyugodt és felhőtlen felkészülést diákjaink számára

 – jegyezte meg Festő László. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában