Szabó Bencéék megvédték címüket

2022.08.16. 12:07

Evezés – Már a vb szerepel a célkeresztjében

kisalfold.hu

Furkó Kálmán és Szabó Bence (jobbra) nyakába aranyérem került a müncheni Európa-bajnokságon.

Fotós: Koszticsák Szilárd/MTI

Szabó Bence, a győri Széchenyi István Egyetem sport- és rekreációszervezés szakos hallgatója a szolnoki Furkó Kálmánnal párban, címét megvédve, aranyérmet szerzett könnyűsúlyú kettesben a müncheni multisport Európa-bajnokság evezős versenyén. A Szabó–Furkó párosnak tavaly az olaszországi Veresében megrendezett EB-n sikerült diadalmaskodnia, az ellenfelek pedig ezúttal sem tudták legyőzni őket: a második helyezett török egységre 8, míg a bronzérmes szlovénokra 15 másodpercet vertek rá, így elsőként lapátoltak a célba.

„Nehéz verseny volt, amin nem lepődtünk meg, erre számítottunk. A szlovénok jóval erősebben kezdtek, mint a korábbi pályaosztó futamon, ezért az elején nagyon kellett kapaszkodnunk, nehogy ellépjenek. Szerencsére véghez tudtuk vinni, amit elterveztünk: a második ezer méteren megnyugtató előnyt alakítottunk ki, amit még növeltünk is. Izgulnunk így nem kellett, de kihajtottuk magunkat, a vége ugyanúgy fájt, mint a többieknek” – idézte fel a futam történéseit Szabó Bence, a Győri Atlétikai Club 25 éves versenyzője.

A kétszeres Európa-bajnok nemcsak a vízen akar bizonyítani, hanem – tudatosan készülve a sportpályafutása utáni időszakra – az iskolapadban is: a Széchenyi-egyetemen most kezdi utolsó tanévét, és reményei szerint jövő nyáron átveheti diplomáját.

"Sport- és rekreációszervezés szakra járok, amit azért választottam, mert sportolóként nagyon érdekel ez a terület. Az egyetem rengeteget segít abban, hogy a tanulást és az élsportot össze tudjam egyeztetni: sportösztöndíjban részesültem, egyéni tanrendben teljesíthetem a követelményeket, a tanáraim segítőkészek, a klubom és intézmény között pedig kiváló a kapcsolat” – sorolta Szabó Bence, megjegyezve, hogy edzője, Alföldi Zoltán az egyetem oktatója.

A versenyző számára a következő egy hónap is nagyon sűrű lesz. A most hétvégi országos bajnokságon hozzá kívánja segíteni a GYAC-ot, hogy megnyerje a klubok pontversenyét. A szeptemberi Egyetemi Európa-bajnokságon, majd a csehországi felnőtt világbajnokságon pedig az éremszerzést tűzte ki célul. Előbbin Szigeti Roland – klubtársa és szintén a Széchenyi-egyetem hallgatója –, míg utóbbin Furkó Kálmán lesz a társa a hajóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában