Felkészülési meccs

2022.03.24. 14:33

Gól nélküli első félidő után szenvedett vereséget a DAC-tól az ETO FC

Csütörtökön délelőtt felkészülési mérkőzésen lépett pályára az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata. Klausz László együttese a DAC 1904 vendégeként lépett pályára a MOL Akadémián, és gól nélküli első félidő után 3-2-es hazai győzelem született.

kisalfold.hu

Forrás: ETO FC

DAC 1904 – ETO FC 3-2 (0-0)

Dunaszerdahely, MOL Akadémia. V.: Kiss B.

DAC 1904: Horváth A. – Pinto, Kruzliak, Brunetti, Cunta, Balic, Njie, Moumou, Vera, Leginus, Andzouana. Cserék: Vantruba, Andrezinho, Muhamedbegovic, Maly, Szánthó, Bögi, Verlinden, Nagy P., Bahi, Boateng. Vezetőedző: Joao Janeiro. 

ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Csonka, Bagi, Vidnyánszky Á., Tamás K., Múcska, Toma, Vitális, Priskin, Bacsa. Cserék: Ruisz, Ignácz, Kiss M., Lipták, Pereira, Tuboly, Berki, Erdei, Szimcso, Farkas B., Vidnyánszky M., Óvári, Vernes. Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Verlinden (47’), Bögi (69’), Nagy P. (84’) ill. Lipták (54’), Berki (64’).

 

A MOL Akadémia egyik edzőpályáján lejátszott felkészülési mérkőzés első negyvenöt percében a hazaiak bár mezőnyfölényben játszottak, egy Moumou-fejest leszámítva, komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani, így gól nélkül vonulhattak félidőre a csapatok. A második játékrészre mindkét együttes sok helyen változtatott, Klausz László az első félidőhöz hasonlóan, a másodikban is sok fiatal játékosnak adott lehetőséget. Az első gól a 47. percben született, ekkor Verlinden lépett ki, a tizenhatos környékén elhúzta a kifutó Fadgyas mellett a labdát, majd az üres kapuba lőtte azt 1-0. Hét perccel később jött az egyenlítés. Berki szöglete után Lipták ugrott a legmagasabbra középen, majd bólintott a bal kapufa mellé 1-1. A 64. percben Óvári tört be a tizenhatoson belülre két védő között, akit szabálytalanul tudtak csak megállítani, így tizenegyeshez jutottunk. A labda mögé Berki állt, aki a kapu jobb oldalába lőtt 1-2. A 69. percben a hazaiak veszélyes támadását először még sikerült kivédekezni, ám Bögi elé került vissza a labda, aki középre tolta, majd huszonöt méterről, ballal nagy gólt lőtt 2-2. A végeredmény a 84. percben alakult ki, egy DAC-szögletre érkezett Nagy P. a hosszún, aki bevetődve a léc alá lőtt 3-2.

 

Klausz László: - Hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk a DAC csapatával. Megfelelő intenzitás jellemezte a találkozót, amin a játékunk is ki tudott bontakozni. Ezen felül sok fiatal kapott játéklehetőséget ma, így ez a kilencven perc elérte a célját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában