Női kézilabda NB I

2021.02.02. 15:25

Zöld-fehér rangadó előtt – Danyi Gábor nyilatkozott a Ferencváros elleni szerdai presztízsmeccsről

Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint „nem kell nagy csodákra számítani” a Ferencváros elleni, szerdai bajnoki rangadón, mert a két csapat nagyon jól ismeri egymást.

mti

Gyõr 20210123 Kézilabda 2021 nõk nõi Bajnokok Ligája BL Gyõri Audi Eto KC Gyõr Brest Bretagne Fotó Török Attila Nemzeti Sport kispad Görbicz anita Danyi Gábor

Forrás: Mediaworks-archívum

Fotó: Török Attila

A szakvezető kedden az M1 aktuális csatornán elmondta, a feszített tempó miatt csak hétfő óta készülnek a találkozóra, mert pénteken még a Buducnost Podgorica otthonában játszottak Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, amit 26-21-re megnyertek. A meccs után különgéppel utaztak haza, ennek köszönhetően jutott ideje a pihenésre a csapatnak.

„Kínosan ügyeltem arra, hogy ne beszéljünk a Fradi elleni mérkőzésről, először tudjuk le a montenegrói találkozót” – szögezte le. Danyi hozzátette, egyik játékosának sem kell külön ecsetelni, mit jelent egy Győr-Ferencváros mérkőzés, legyen az bárhol, bármikor. „Ez olyan szintű presztízsmérkőzés, aminek szerintem túl is van értékelve a jelentősége. Ez csak egy meccs, ami nagyon sokat jelenthet a bajnoki cím megszerzése felé vezető úton, de rengeteg találkozó van még hátra a bajnokságból” – nyilatkozta.

A BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő ETO vezetőedzője leszögezte, nagyon jól ismeri egymást a két csapat, ezért nem kell nagy csodákra számítani szerdán. Meglátása szerint nagy lesz a küzdelem a pályán, és a párharcok megnyerése döntheti el a rangadót. „A klub filozófiájában az első helyen szerepel, hogy mindig a lehető legjobbak legyünk, mindig próbáljunk meg a klubhoz méltóan szerepelni, vagyis győzni. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt szerdán folytassuk” – vélekedett.

Az FTC legutóbb 2017. október 31-én tudta legyőzni a Győrt, pedig azóta már nyolc alkalommal találkozott egymással a két együttes. Danyi szerint győri részről ebből lehet mentális előnyt kovácsolni, de ugyanígy a másik oldalon is fel lehet használni, hiszen minden sorozat megszakad egyszer. „Biztos vagyok benne, hogy a Ferencvárosnál erről az oldalról nézik, persze, mi azt szeretnénk, ha ez most nem szakadna meg. Próbálunk saját magunkra összpontosítani, és azt a szellemiséget és azt a kézilabdát felvonultatni, amit az elmúlt években képviseltünk” – hangsúlyozta.

A női NB I mostani idényében már csak a Győr és az FTC rendelkezik százszázalékos mutatóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában