Színház

2022.10.15. 08:41

Premier Sopronban: Miért nem marad reggelire? - fotók

A Soproni Petőfi Színház pénteken este mutatta be a Miért nem marad reggelire? című darab premierjét a Liszt-központ Széchenyi Termében.

kisalfold.hu

Savanyu Gergely, Molnár Anikó és Lux Ádám szereplésével mutatják be a fergeteges kamaradarabot. Fotó: Máthé Daniella

A Miért nem marad reggelire? című játék egy idősödő férfi, George és egy fiatal nő, Louise lassan kibontakozó szerelméről szól, amelynek nyitóképeként a férfi magányos mindennapjaiba pillanthatunk bele. A fölötte lévő lakásba egy fiatalokból álló, zajos társaság költözik. Egy este veszekedés hangjai szűrődnek le hozzá, majd nem sokkal később megjelenik a férfinél egy lány. A hívatlan vendég ráadásul várandós kismama. Ebben a szituációban veszi kezdetét a két különböző generációhoz tartozó ember konfliktusokkal terhes ismerkedése: előbb mindketten szabadulni igyekeznek a másiktól, majd elindul egy eredetileg szinte kizártnak tartott közeledési folyamat kettejük között. 

Fotók az előadásról

A fergeteges vígjáték szereplői, Lux Ádám, Molnár Anikó, Savanyu Gergely és Szele Julianna Lívia igazi kacagtató élményt nyújtanak. A darab rendezője a Jászai-díjas Kiss József, a díszlet- és jelmeztervező Balla Ildikó. 

– Hihetetlenül izgalmas és nehéz, de nagyon szép szerepet formálok meg a színpadon. A kollégák sokban segítettek, hogy ez koncentrált, de gördülékeny munka legyen – mondta el szerepéről Lux Ádám, aki visszatérő vendégszínész a Soproni Petőfi Színházban. 

A bérletben eredetileg ANapsugár fiúk című előadás volt meghirdetve, azonban technikai okok miatt helyette a Miért nem marad reggelire? című játékot mutatták be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában