Bábszínház

2021.12.12. 07:55

Premier a győri Vaskakas Bábszínházban!

December 12-én, 11 órakor mutatják be a Négy évszak boszorkánya című előadást, amit Kocsis Rozi rendezett.

kisalfold.hu

Forrás: Orosz Sándor

Ajánló az előadáshoz:

Él a világ végén egy boszorkány, az Emília.Nem vasorrú, nem méregkeverő, nem is gonosz banya, inkább egy mágikus asszony, aki az évszakok rendjéért felelős. Tudja is a dolgát, felügyeli az örök körforgást, tavaszra nyarat, nyárra őszt, aztán telet varázsol, pontosan hajtva az év kerekét időtlen idők óta. 

Teszi mindezt örömmel, dalolva, pörögve, forogva, táncoskedvű tündérbanyaként. Magányát csak a világfa lakója, a Kéregmanó oldja, aki lusta lévén ugyan sokat nem segít Emíliának, de gyakran megnevetteti, és lelkes rajongója az évszakvarázslásoknak. 

Kiszámíthatóan, zökkenésmentesen, szinte már unalmasan telnek az évek, mikor is Emília viselkedése érthetetlen módon megváltozik. Mintha összezavarodott volna fejében az idő. Havat fú a forró nyárba, jégpályát a friss tavaszba, s ősszel jégcsapokkal csilingel. Hiába korholja, kérleli a szószátyár Kéregmanó, rá se figyel, meg se hallja.  

Hogy Emíliának, az évszakok motorjának, a Világfa mozgatójának lehet-e kedvenc évszaka, hogy vágyhat-e arra, hogy magányát a lusta manón kívül mással is megossza, s hogy sikerül-e helyre tolni a kizökkent időt, azt csak az előadás nézői tudhatják meg teljes bizonyossággal.

 

Forrás: Orosz Sándor


Az előadás az alábbi időpontokban tekinthető meg:

2021.december 12. 11 óra

2021.december 26. 11 óra

2022.január 30. 11 óra

Jegyek a Vaskakas Bábszínház jegypénztárában, illetve az Interticket országos hálózatán válthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában