Kultúra

2021.09.02. 21:01

Megkezdődött a 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok Győrben – fotók

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

Skót dudaszóval vette kezdetét a 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok Győr belvárosában, Kéri György előadásában. A könyvárus standok a csónakos szobortól egészen a Kisfaludy Károly Könyvtár épületéig sorakoznak, és várják az olvasás szerelmeseit szeptember 2. és 4. között. A színes belvárosi forgatag hamar odacsalta a kíváncsiskodókat, akik a gyermekkönyvektől elkezdve a tudományos kiadványokon át egészen a bestsellerekig megtalálták kedvencüket a helyszínen.

A beltéri rendezvényeknek a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvényterme, és muzeális gyűjteménye ad otthont, melyek már az első napon nagyon népszerűek voltak. A hivatalos megnyitón Rózsavölgyi László, Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, valamint Péntek Imre, József Attila-díjas költő, kritikus, szerkesztő, újságíró köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepi műsorban közreműködött a Dressing Room zenekar.

Ezt követően Joó József költőről, karikaturistáről, a könyvtár egykori munkatársáról emlékeztek meg a szervezők egy kerekasztal beszélgetés keretében. A program a muzeális gyűjteményben folytatódott, ahol Tallér Edina: Lány a város felett című könyve került a középpontba. Az írónővel Szőcs Henriette beszélgetett. A csütörtöki esemény Szávai Géza Az életed, Polcz Alaine – Asszony a hátországban című kötetének bemutatójával zárult. Az írót egy jóhangulatú beszélgetés keretében Farkas Mónika faggatta.

 

A skót dudás megnyitó muzsikát követően is érdemes volt a Baross úton sétálgatni, hiszen szabadtéri produkciók is kísérik az idei ünnepi könyvhetet. Győr 750 – Pillanatképek Győr történetéből címmel a Karzat színház előadása ejtette ámulatba a program gyermek és felnőtt látogatóit egyaránt.

Az első nap után a következő kettő is számtalan izgalmat, író olvasó találkozót, és programot ígér. Pénteken délután három órától kezdődnek a programok, megismerkedhetünk többek között Biczó Zalán, Benedek Szabolcs és a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség jubileumi kötetével, a könyvtár legújabb albumával, a Győri képeskönyvvel is. A Baross úton az Aranyalma koncertjét hallgathatjuk meg. Szombaton a gyerekeknek olvas mesét Harcos Bálint, bemutatják Nagy István, Iván Csaba, és Juhász Árpád köteteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában