Öten a szegényes albérletben - Unokái életét tenné szebbé a Pannonhalmán élő győri asszony

Németh Katalin nagyon nehéz körülmények között él két lányával és két unokájával Pannonhalmán. Olvasóink támogatásának köszönhetően lapunk alapítványa, a Jóakarat hídja 200 ezer forinttal segíti a szegényes albérletben lakó öttagú családot.

Szeghalmi Balázs

Németh Katalin Pannonhalma főterén sétál unokájával, akit születési rend­ellenessége miatt rendszeresen orvoshoz kell vinni.

  • Két csöppséget nevel albérletben a győri asszony Pannonhalmán.
  • Jobb életet szeretne  szeretett unokáinak.

„Az egyik pici másfél éves, a legkisebb unokám pedig alig egy hónapos. Ő születési rendellenességgel jött világra, gyakran kell vinnünk orvoshoz. Győriek vagyunk, de jelenleg Pannonhalmán találtunk albérletet. Az itteni szoba-konyhát tudjuk megfizetni. A nagyvárosban számunkra elérhetetlenné váltak az albérletek a magas havi díj és a kaució miatt. Emellett a teljes képhez tartozik, hogy a családi körülményeink miatt, két kicsi unokával nem is szívesen látnak bennünket.

Utóbbi helyzeten a származásunk sem segít sokat” – hallottuk az asszonytól. A sok nehézség ellenére Németh Katalin büszkén mondta, hogy a rossz állapotban lévő pannonhalmi albérletet a saját erejükből és jó szándékú emberek segítségével sikerült lakhatóvá tenniük.

A Kisalföld alapítványának támogatását is a jelenlegi életterük javítására fordítják. „Nagy szükségünk van tisztességes bejárati ajtóra. Kaptunk kályhát a pannonhalmi plébánián, tüzelőt a helyiektől, de a fa nagyon fogy, még a viszonylag enyhe tél idején is. Az ajtónk borzasztóan zegzugos, azon könnyen szökik a meleg” – mondta a nagymama, aki tisztában van vele, hogy a jelenlegi viszonyok messze vannak az ideálistól a két pici baba szempontjából.

Németh Katalin Pannonhalma főterén sétál unokájával, akit születési rend­ellenessége miatt rendszeresen orvoshoz kell vinni.

„Azt remélem, az év elején sikerül munkát találnom. Szinte minden lehetőség ér­dekel a tisztes fizetés reményében, így lépésről lépésre javulhat az életminőségünk. Célunk az is, hogy bérlakásba költözhessünk idén. Ahol lehetséges, beadjuk a pályázatunkat ez ügyben” – búcsúzott a Győr közeli kisvárosban élő asszony.

Aki támogatná még a pannonhalmi Németh családot, a következő számlaszámon teheti meg: OTP Bank, 11773377-02290173.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában