Jóakarat hídja - A műtétre váró Éva egyedül neveli a lányát Mosonmagyaróváron

Tízéves lányát segítség nélkül, egyedül neveli a Mosonmagyar­óváron élő Balog Éva: a családsegítők kérték alapítványunk támogatását a betegség miatt nehéz helyzetbe került édesanyának.

Mészely Réka

Balog Éva és lánya, Horváth Zsófia Jázmin csak egymásra számíthatnak. Most azonban olvasóink siettek a segítségükre. Fotó: Kerekes István

Somogy megyéből 2018-ban költözött Mosonmagyaróvárra az egyedülálló édesanya kislányával. Gyermektartást azóta nem kapnak, igaz, Balog Éva most a végrehajtó segítségében bízik. Így egy bérből kénytelenek megélni a most 10 éves lányával, Horváth Zsófia Jázminnal. 

– Szobalányként dolgozom Levélen, a bérem nagy része az albérletre és a rezsiköltségekre, telefonra megy el, de az alkalmi munkákkal kiegészítve eddig meg tudtunk élni. Sajnos év elején nem éreztem jól magam, refluxra gyanakodtam. Orvoshoz fordultam, kiderült, hogy epekövem van. Akkor azt javasolták, hogy másfél éven belül vetessem ki. Mosonmagyaróváron és Győrben nem tudtam műtétre jelentkezni, Sopronba májusban jutottam el, és decemberi operációt írtak ki – mesélte Éva, megjegyezve, hogy a műtétre várva megpróbált előre gondolkodni. Megszervezni, hogy ki gondoskodik lányáról, és a munkahelyén is felkészültek arra, hogy hiányozni fog. Azonban influenzás lett, így halasztani kell a beavatkozást. 

Tudtam, hogyha táppénzre kell mennem, az olyan anyagi kiesést fog jelenteni, amit egyedül nem tudok kezelni. Ezért is fordultam a családsegítő központhoz

– osztotta meg velünk az édesanya. 

A családsegítő kért alapítványunktól támogatást. A Jóakarat hídján keresztül, olvasóink jóvoltából az anyukának 200 ezer forintot adtunk át, amiből az albérletet és a legszükségesebbeket ki tudja fizetni. 

– A kórházi egy hét után két-három hét lehet a felépülés, ebből a támogatásból már át tudjuk vészelni ezt az időszakot – köszönte meg a segítséget Balog Éva. 

Ha segítséget kérne - Az alapítvány segítségét levélben vagy e-mailben kérhetik a rászorulók és az őket ajánlók. A postacímünk: 9021 Győr, Újlak utca 4/A. E-mail-cím: [email protected]

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában