EzTörténtKisalföld

2023.10.21. 13:32

30 éve a csornai Herczeg-plasztikáról írtunk

Múltidézés régi Kisalföldekkel.

Kisalföld.hu

50 éve - Nevelik a fiatalokat

A Fertői Nádgazdasági Vállalat párt- és gazdasági vezetése, a KISZ-szervezet nem feledkezett meg a pártalapszervezet azon határozatról, melynek az volt a célja, hogy törzsgárda alakuljon a fiatalokból és a KISZ erősítésével a leginkább női és fizikai dolgozókból kommunisták nevelődjenek a pártnak.

30 éve - Herczeg-plasztika

Az október 23-a tiszteletére rendezett ünnepségen adták át Csornán Herczeg Zoltán helybeli amatőr alkotó grántiból készült, zsűrizett térplasztikáját a csornai autóbusz-pályaudvar előtt. Néma Sándor tanár mondott beszédet. Ebben a felállított térplasztika ismertetésén túl megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc csornai eseményeiről és az utána következő megtorlásról, amelynek Herczeg Zoltán is szenvedő alanya volt.

10 éve - Csődegyesség nincs

Hiába szerették volna megnézni a Raabvillnél a kintlevőségük ellenértéke fejében felajánlott gépeket, berendezéseket, csak a bezárt kapuig jutott tegnap több tucat hitelező. Csődegyezség nincs, felszámolás jöhet: a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál kiemelt ügyben vagyonzárat kértek az alvállalkozók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában