Megelégelték a késéseket az osztrákok

2023.09.29. 12:24

Hétfőtől csak bécsi átszállással lehet vonatozni Salzburg és München felé

"Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat" - közölte Vitézy Dávid pénteken.

Kisalföld.hu

Forrás: oebb.at

Október 2. és 26. között Budapestről Bécsen át München felé nem lehet közvetlen járaton utazni. A Budapest–Bécs–München vonalon ebben az időszakban a bécsi pályaudvaron le kell szállniuk, a Budapestről Salzburg vagy München felé utazóknak a Bécsben át kell szállniuk az utazóknak – figyelmeztet az osztrák állami vasúttársaság, az OBB. A közvetlen összeköttetés megszüntetését azzal indokolják, hogy a pályafelújítás miatt 20-30 percnél is hosszabb idejű késések voltak.

Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár, Facebookon közzétett posztjában arra hívja fel a figyelmet, hogy "ez nem csak átszállási kényszert jelent Bécsben, hanem azt is hogy a késve érkező budapesti vonatra nem fognak várni ezentúl." A közlekedési szakember szerint felfoghatatlan, hogy "az osztrákok jelzései után hogy nem sikerült a vonatokat olyan időpontban indítani Budapestről akár a menetrendet módosítva, hogy időben menetrend szerint odaérjenek Bécsbe."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában