Kajak-kenu

2024.05.11. 15:22

A győri Kopasz Bálint első lett a szegedi VK-n

A szegedi kajak-kenu Világkupán a győri Graboplast VSE versenyzője, Kopasz Bálint világbajnoki címvédőként nagyszerű versenyzéssel diadalmaskodott K I 500 méteren.

Kisalföld.hu

Kopasz Bálint nagy fölénnyel győzött.

Fotó: Szalmás Péter

Az 1000 méteren olimpiai bajnok Kopasz Bálint világbajnoki címvédőhöz méltóan versenyzett. Az már a pénteki elő- és középfutamban látszott, hogy jó erőállapotban érkezett a VK-ra, és ezt a fináléban is bizonyította. Bár mellette a kanadai Simon Mctavish kezdett a legjobban, 200 méternél Kopasz átvette a vezetést és ugyan a hajrában a riválisok megpróbáltak közelíteni hozzá, a célig megőrizte fél hajóhossznyi előnyét.

"Jó taktikát állítottam fel, 95 százalékos rajttal indítottam. Új lapátra váltottam, ehhez nagyobb erő kell. Elégedett vagyok ezzel a formával, de a csúcsforma még messze van – mondta az M4 Sportnak a győriek 26 éves kajakosa. – Délután 1000 méteren megyek egy előfutamot, holnap pedig szeretném megcélozni a dobogó valamelyik fokát. Nehéz dolgom lesz, mert a döntő előtt kora reggel még vár rám egy középfutam."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában